Raad van State



Persagenda

vrijdag 18 januari 2008

10.00 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Noord-Brabant van het bestemmingsplan Buitengebied 2006 van de gemeente Gemert-Bakel. De staatssecretaris van Defensie en een agrariër uit het gebied zijn het niet eens met het plan en verzoeken de Raad van State het goedkeuringsbesluit te schorsen. De staatssecretaris vindt dat de veiligheidszone rondom de munitieopslag van een vliegbasis in het gebied ten onrechte niet is geregeld in het bestemmingsplan. De agrariër vindt dat het sportpark aan de Geneneind in Bakel ten onrechte niet in het plan is opgenomen. (zaaknummer 200706894/2)

10.45 uur

Zitting over het besluit van het college van gedeputeerde staten van Noord-Brabant over de goedkeuring van het bestemmingsplan "Buitengebied" van de gemeente Oosterhout. Het plan is grotendeels goedgekeurd door de provincie. Meerdere in het gebied gevestigde agrariërs en de Milieuvereniging Oosterhout komen tegen het goedkeuringsbesluit in beroep bij de Raad van State. Zo vindt een akkerbouwer uit het gebied dat één van zijn bedrijven in Oosteind, zijn loonwerkbedrijf, ten onrechte geen positieve bestemming heeft gekregen, terwijl hij het al sinds 2002 in gebruik heeft. De milieuvereniging is het er niet mee eens dat tien recreatiewoningen in de Bergvlietse Bossen worden toegestaan. Volgens haar is dit in strijd met het streekplan. (zaaknummer 200703581/1)

13.45 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Limburg van het bestemmingsplan "Centrum" van de gemeente Venray. Het gaat om het gebied binnen de binnenring van de kern Venray. Een inwoner van Venray is het niet eens met het plan en verzoekt de Raad van State het goedkeuringsbesluit te schorsen. (zaaknummer 200708279/2)

14.45 uur

Zitting over de ontgrondingsvergunning die het college van gedeputeerde staten van Limburg heeft verleend aan een akkerbouwer aan de Deurneseweg in Venray. De Stichting Werkgroep Behoud De Peel verzet zich tegen de vergunning en komt in beroep bij de Raad van State. Zij vreest voor verdroging van het natuurgebied Rouwkuilen en vindt dat die risico's onvoldoende zijn onderzocht. (zaaknummer 200702001/1)