Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn- Auto te water, inzittenden door omstanders     |
|     |gered                                                     |
Op vrijdagmiddag zijn twee mensen gered, die met de auto in het Kanaal- Noord in Apeldoorn te water waren geraakt. Vier getuigen waren bij de reddingsoperatie behulpzaam. Een derde inzittende kon op eigen gelegenheid uit de auto komen.

Een 44-jarige man uit Vaassen reed rond 15.20 uur langs het Kanaal- Noord in de richting van zijn woonplaats, toen hij een tegenligger op zijn weghelft zag. De man gaf diverse signalen om een aanrijding te voorkomen en remde sterk af. Vervolgens zag hij dat de bestuurster haar auto corrigeerde waarna de auto even later te water raakte. De 16-jarige zoon van de bestuurster uit Vaassen wist zichzelf uit de auto te bevrijden en gaf aan dat er zich naast zijn moeder nog een inzittende in de auto bevond

De Vaassenaar en twee getuigen aarzelden geen moment en sprongen in het water om de inzittenden te redden. Men zag kans om eerst de inzittende, een 57-jarige vrouw uit Deventer te redden, waarna met de nodige moeite ook de 54-jarige bestuurster gered is. Hierbij kregen ze hulp van een vierde omstander om de slachtoffers gezamenlijk op de kant te helpen.

Toen de hulpverleningsdiensten ter plaatse kwamen, waren de drie inzittenden inmiddels in veiligheid gebracht. Ze zijn met onderkoelingsverschijnselen naar diverse ziekenhuizen in de regio gebracht.

De redders werden met politiejassen en brandweerdekens warm gehouden en hebben vervolgens thuis een warme douche genomen. Zij zullen op passende wijze worden bedankt.

Einde bericht
---


---


---

---- --