Politie Amsterdam-Amstelland



Aanrijdingen met gewonden / Amsterdam (18/01/08)

Bij een aanrijding op de IJdoornlaan is vrijdgavond rond zes uur een aanrijding ontstaan tussen twee auto's. Twee bestuurders raakten daarbij gewond. De voertuigen werden zwaar beschadigd.

De aanrijding is ontstaan toen een 22-jarige vrouw met haar auto vanaf een parkeerplaats de IJdoornlaan opreed en daar waarschijnlijk de auto van een 26-jarige bestuurster te laat opmerkte. De 22-jarige is door de brandweer uit haar voertuig bevrijdt. De andere automobiliste kon zelf uit haar voertuig komen. Beide slachtoffers zijn naar ziekenhuizen vervoerd. Een passagier van de jongste bestuurster bleef ongedeerd.

Op de Buitenveldertselaan ter hoogte van de De Boelelaan is vrijdagavond rond zes uur een 63-jarige man gewond geraakt. Hij botste met zijn auto tegen de achterzijde van zijn voorganger die ongedeerd bleef.

Na de botsing zat het slachtoffer bekneld. De brandweer bevrijdde hem uit het voertuig waarna hij met hoofdletsel naar een ziekenhuis is vervoerd. De auto werd zwaar beschadigd. Het verkeer op de Buitenveldertserlaan was ongeveer een half uur gestremd.