Politie Groningen

Vrijdag 18 januari 2008

Provincie Groningen, 18-01-2008

Midwolde: auto weg na bedrijfsinbraak

De politie doet onderzoek naar een inbraak bij een bedrijf aan de Hoofdstraat in Midwolde (gem. Leek). In de nacht van woensdag op donderdag werden bij het bedrijf diverse goederen gestolen, waaronder twee autos. Een van de autos werd later in de nacht in de omgeving van Leek terug gevonden. Ook een vermiste kluis werd aangetroffen.

Zuidhorn: dieftal aluminiumdraad

Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag op een bouwplaats aan de Oostergast in Zuidhorn aluminium gestolen. Vermoedelijk is ongeveer een kilometer aan aluminiumdraad meegenomen. Het draad bleek in de nacht van twee rollen te zijn gehaald. Een 34-jarige man uit Drachten heeft namens zijn werkgever aangifte gedaan bij de politie.

Marum: rijplaten gestolen

Onbekenden hebben tussen dinsdagmiddag en donderdagmorgen in Marum twee rijplaten gestolen. De rijplanten van 4,5 meter lang en 45 cm breed lagen achter een bedrijventerrein aan de Noorderweg. De diefstal van de lange rijplaten is mogelijk door getuigen opgemerkt. De politie vraagt getuigen zich te melden bij de politie in Leek, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Bellingwolde: illegale afvalverbranding

Een 39-jarige inwoner van Bellingwolde is donderdagavond bekeurd voor het illegaal verbranden van afval. Agenten kregen een melding dat er achter een woning aan de Hamsterweg donkere rookpluimen waren te zien. Ter plaatse bleek de 39-jarige man diverse goederen te verbranden in een oude diepvrieskist. Naast deze diepvrieskist lagen nog diverse goederen die ook opgeruimd moesten worden. De politie maakt proces-verbaal op.

Appingedam: twee gewonden bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de N360 bij Appingedam, zijn donderdagnacht twee automobilisten gewond geraakt. Een 32-jarige bestuurder uit Drogeham reed in de richting van Delfzijl. Ter hoogte van de kruising met de Tjamsweesterweg stak plotseling een 55-jarige automobilist uit t Zandt de weg op. De Fries kon de aanrijding niet voorkomen. De Zandtster moest door de brandweer uit zijn voertuig worden geknipt. Beide personen zijn naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: politie pakt autokraker op heterdaad

De politie heeft donderdagnacht op het Hanzeplein een 20-jarige man uit Groningen aangehouden voor auto-inbraak. De verdachte werd na een melding bij een auto, waarin ingebroken was, aangetroffen. De 20-jarige bleek gewond te zijn aan één van zijn handen. Tevens was hij in het bezit van een schroevendraaier en een tas met diverse goederen. De verdachte werd ingesloten in het nieuwe cellencomplex. De betreffende auto is voor nader onderzoek naar het politiebureau gebracht. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Groningen: fietser gewond bij aanrijding

Een 47-jarige fietser uit Eelderwolde is donderdagavond op de kruising Onlandse Dijk met de Laan Corpus den Hoorn gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 38-jarige automobilist uit Assen verleende op de kruising geen voorrang aan de fietser. De 47-jarige raakte door de aanrijding gewond. Hij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: man met sofdrugs aangehouden

De politie heeft donderdagavond een 32-jarige man uit Groningen aangehouden voor het bezit van softdrugs. Politieagenten werden door een getuige aangesproken. Hij vertelde dat de Stadjer softdrugs aan hem wilde verkopen. De man werd hierop gecontroleerd en gefouilleerd. De verdachte bleek veertien zakjes met softdrugs bij zich te hebben. De drugs werden ingenomen. Daarnaast nam de politie twee mobiele telefoons en een kleine hoeveelheid geld in beslag. De 32-jarige ontkende dat hij aan het dealen was. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjers rijden veel te hard

De politie heeft donderdagavond tijdens een snelheidscontrole op de Weg der Verenigde Naties twee rijbewijzen ingevorderd. Twee Stadjers van 25 en 30 jaar reden op het zuidelijke gedeelte van de ringweg 103 km/uur. Door de wegwerkzaamheden geldt op de Weg der Verenigde Naties een snelheidslimiet van 50 km/uur. Beide mannen moesten hun rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietser verliest voorwiel bij aanrijding

Een 20-jarige fietser uit Groningen moet donderdagavond op de kruising Meeuwerderweg met de Griffeweg vreemd hebben opgekeken. Aan de Stadjer, die zonder verlichting reed, werd geen voorrang verleend door een 59-jarige automobilist uit Groningen. Door de aanrijding kwam de 20-jarige ten val. Hij bleek echter ongedeerd. Wel verloor de man zijn voorwiel. De agenten monteerden het voorwiel weer aan de fiets. De politie heeft van de aanrijding een rapportage gemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Ten Boer, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1697, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 937, aantal overtredingen: 93, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Bedum, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1537, aantal overtredingen: 39, hoogst gemeten snelheid: 144 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Groningen, Winsumerweg (N361): aantal geregistreerde voertuigen: 1340, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.