Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- 13 november 2007

Jongerengebedsdag wordt Prayer Night

Driebergen - Op 19 januari 2008 organiseren jongeren in Nederland de Prayer Night. Voorgaande jaren stond de Prayer Night bekend als de Jongerengebedsdag. De nieuwe naam past beter omdat de bijeenkomsten in praktijk 's avonds plaatsvinden. Jongeren hebben zelf aangegeven voorkeur te hebben voor deze naam. Wellicht ook omdat deze beter past bij de belevingswereld van jongeren. Daarom heeft de Evangelische Alliantie besloten vanaf nu de naam Prayer Night te gebruiken.

Hands on!
Op tientallen plaatsen in Nederland komen jongeren bij elkaar om God te aanbidden en voorbede te doen. Het thema is dit jaar 'Hands on!'. Het benadrukt dat bidden gaaf is, maar ook hard werken. Handen vouwen betekent handen uit de mouwen! Daarom bidden jongeren samen voor hun kerk of gemeenten, hun omgeving, Nederland, het volk Israël en de wereld.

Organisatoren gezocht
De initiatiefnemers dagen jongeren uit om in hun woonplaats een Prayer Night te organiseren. Om hen te stimuleren hierbij op lokaal niveau samen te werken kan er in iedere plaats één Prayer Night georganiseerd worden. Het thema, de datum, de aanvangstijd (19.30 uur) en het interkerkelijke karakter staan vast. Hierdoor voelen jongeren in heel Nederland zich die avond met elkaar verbonden. De invulling van de avond is verder helemaal vrij. Aanmelden als organisator kan via www.prayernight.nl. Op deze website is ook allerlei ondersteunende informatie en materiaal beschikbaar, waaronder een draaiboek. Alle plaatsen waar jongeren meedoen worden op de site vermeld.

De Prayer Night is onderdeel van de Nationale Gebedsdag, een activiteit van de Evangelische Alliantie. Verschillende jongerenorganisaties doen mee aan de Prayer Night: CGJO, HGJB, Jeugd met een Opdracht, Operatie Mobilisatie, PerspectieF, Underground, X(ist) in Christ en Youth for Christ.

EINDE PERSBERICHT www.ea.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke Hakkesteegt, tel. 0343-513693 of prayernight@ea.nl.


---- --