Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SALLAND OLIE INDOOR TRACTOR PULLING

MOTORISCH SPEKTAKEL VOOR DE 25E KEER IN IJSSELHALLEN ZWOLLE

Zaterdag 19 januari zal het Tractor Pulling seizoen 2008 knallend geopend worden met de indoorwedstrijd in de Zwolse IJsselhallen. Vele duizenden toeschouwers uit binnen- en buitenland kunnen weer genieten van een enerverende wedstrijd die spannend blijft tot de laatste pull. Aanvang van de sessies is om 11.00 uur en om 18.00 uur.

Tijdens Salland Olie Indoor Tractor Pulling in de IJsselhallen beleeft men de sport op zijn best. De tribunes staan direct opgesteld naast de baan waardoor het publiek slechts enkele meters verwijderd is van de krachtpatsers die voorbij komen razen. U komt ogen en oren te kort en wanneer de van straalturbines voorziene machines van start gaan, waant u zich even op de startbaan van Schiphol!

Programma

Om 11.00 uur begint de éérste sessie, met daarin de 2,5 ton vrije klasse, de 950 kilo vrije klasse én de 4,5 ton vrije klasse. In de avondsessie, die om 18.00 uur begint, zullen de Two Wheel Drives, de 3,5 ton vrije klasse en de 3,5 ton Alkyburner Superstock klasse acte de presence geven.

In de 3,5 en 4,5 ton vrije klasse treffen we L'Aspirateur aan, een machine uitgerust met 3 Russische turbinemotoren, welke normaal in de Franse competitie deelneemt. L'Aspirateur (= frans voor "de Stofzuiger") is nog nooit in Nederland op een A-divisie evenement te zien geweest, we kunnen dus rustig spreken over een heuse primeur! Ook de Century Fox uit Duitsland is een machine welke nog niet vaak op de Nederlandse pulling banen ten tonele is verschenen. De Century Fox, die zal verschijnen in de 4,5 ton vrije klasse, is uitgerust met twee Griffon motoren uit de 2e wereldoorlog. Burning Madness uit Angeren (Gld) komt naar de Overijsselse hoofdstad om het publiek te laten smullen van een heuse vlammenshow. Zowel in de 2,5 ton vrije klasse (middag sessie) als de 3,5 ton vrije klasse (avond sessie) zullen meters grote vlammen op de uitlaten een geweldig schouwspel geven voor het publiek. Tip: houd dus uw fotocamera's gereed!!-

Uiteraard komt ook Europees kampioen Black Power uit Denemarken de 2,5 ton vrije klasse versterken. In de 3,5 ton vrije klasse kan hij bovendien verrassend uit de hoek komen, al heeft hij daar sterke concurrenten als: Bandit, Eager Beaver, The Judge, Whispering Giant, L'Aspirateur en natuurlijk Desperate Dan uit Engeland. Brian Armistead, de sympathieke Brit komt met deze machine ook uit in de zwaarste vrije klasse (de 4,5 ton). Al met al kunnen we stellen dat het startveld een waardig startveld is voor het 25 jarig jubileum in Zwolle !

Kaartverkoop

Kijk voor meer informatie over het evenement en voor het bestellen van kaarten op: www.indoortractorpulling.nl. Kaarten zijn tevens verkrijgbaar bij Texaco Dingerink, IJsselcentraleweg 3 in Zwolle. Kaarten kosten voor volwassenen ¤ 25,00 voor de middagsessie en ¤ 27,50 voor de avondsessie. Kinderen t/m 14 jaar betalen ¤ 12,00 per sessie. Er worden géén reserveringskosten of verzendkosten berekend.

/////////////////////////////////////////////////////////EINDE PERSBERICHT/////////////////////////////////////////////////////

Salland Olie Indoor Tractor Pulling

19 januari 2008

sessies om 11.00 en 18.00 uur

////////////////////////////////////////////////////