Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De Gelderse Roos Arnhem brengt nieuwe zorg onder één dak

Officiële opening De Braamberg voor publiek

ARNHEM - Minister Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie opent zaterdag 19 januari officieel de nieuwe vestiging van De Braamberg. Bij een nieuw gebouw past immers de visie van een bewindspersoon die vernieuwend bezig is. Met haar komst benadrukt Vogelaar bovendien het noodzakelijke verband tussen het opbouwwerk in wijken en de rol die centra voor geestelijke gezondheidszorg als de Gelderse Roos daarin kunnen vertolken. De Braamberg is een ideale locatie om goede en snelle zorg te verlenen in Arnhem en omgeving.

In het nieuwe gebouw komt de geestelijke gezondheidszorg voor volwassenen en ouderen in Arnhem onder één dak. Daarnaast biedt het centrum faciliteiten voor kortdurende opnames. Op deze locatie kan de Gelderse Roos Arnhem op een efficiënte manier goede, klantvriendelijke zorg bieden. Daarnaast beschikt de Gelderse Roos over een 7x24 uur crisisdienst, een geheel vernieuwde en veelzijdige dagbesteding en werkt zij separeervrij.

Gevarieerd programma
Minister Vogelaar zal tijdens haar toespraak het maatschappelijk belang van de geestelijke gezondheidszorg toelichten. Hierbij zal zij met name ingaan op de wisselwerking tussen een goede geestelijke gezondheidszorg en het opbouwwerk dat in wijken plaatsvindt. Na de officiële opening gaan op zaterdag 19 januari de deuren van De Braamberg open voor iedereen die een kijkje wil nemen. Vanaf 13.00 uur start de open dag voor alle geïnteresseerden: medewerkers, familie en vrienden, cliënten en omwonenden. Zij kunnen zich laten rondleiden en kennismaken met behandelaren en de nieuwste therapieën. Er worden diverse demonstraties gegeven: wat houdt muziektherapie in? Hoe gaat het crisisteam te werk? Een djembégroep en een smartlappenkoor geven de middag een muzikaal tintje. Verder is er voor kinderen een gevarieerd programma, een informatiestand over geestelijke gezondheidszorg en kunnen bezoekers kennismaken met het aanbod van de Gelderse Roos.

Nieuw adres De Gelderse Roos Arnhem
Bezoekadres: Wagnerlaan 2, 6815 AG Arnhem, (026) 312 40 00. Postadres: de Gelderse Roos Arnhem, De Braamberg, postbus 545, 6800 AM Arnhem.

De Braamberg: Een nieuwe visie een nieuw gebouw
De Braamberg is een ontwerp van Wiegerinck Architecten. Het midden in het groen gelegen sfeervolle gebouw met drie verdiepingen heeft een laagdrempelige toegang, open patio's met veel licht en is voorzien van het modernste, energiezuinige verwarmingssysteem. Daarnaast zijn er optimale voorzieningen voor cliënten zoals een gymzaal, creatieve en audio-visuele ruimten, een restaurant en groepsruimten voor bijzondere activiteiten.

Bereikbaarheid
De Braamberg is vanuit het centrum van Arnhem bereikbaar met het openbaar vervoer (buslijnen 3, 20, 21 en 91). Met de auto is De Braamberg bereikbaar door de route naar ziekenhuis Rijnstate te volgen. Op het terrein is parkeergelegenheid.

Over de Gelderse Roos
De Gelderse Roos is een regionale organisatie voor geestelijke gezondheidszorg. De Gelderse Roos helpt ouderen, volwassenen en jongeren met psychische of psychiatrische problemen.

Noot voor de redactie,