Ingezonden persbericht


Persbericht

Expositie 'Get rid of the blabla!' in OBA

BlaBla. Ken je dat? Van horen zeggen of persoonlijk? Kom je het tegen? Waar? Soms of vaker? Ging je staan luisteren? Geïnteresseerd? Het ene oor in, het andere uit? Lach je het weg of neem je het mee? Ben je het? Ooit geweest?

Ties Jan de Blij en Richard Jansen verheffen BlaBla tot kunst, en kunst tot blabla. Met hun gezamenlijke expositie van schilderijen, getiteld 'Get rid of the blabla!' willen zij individuele alertheid opwekken. Een fijne neus voor elke vorm van blabla kan je niet vroeg genoeg bezitten, hoewel het nooit te laat is om er een te krijgen. Balanceer je mee op het snijvlak van het pure echte en blabla?

De expositie 'Get rid of the blabla!' is vrij te bezichtigen in de gehele Centrale Bibliotheek van 19 januari tot 19 april 2008. De expositie benadrukt de (re)naissance van het sturen op de onderbuik. Het vormt de geboorte van culturele beweging BlaBla die zich ten doel stelt om het zelfsturend vermogen van ieder individu te scherpen. Door de verschillende manieren waarop de schilderijen worden geëxposeerd, zal de bezoeker het contrast ervaren tussen 'virtual' en 'real', tussen schoonheid en betekenis. Door organisatie van manifestaties en creatie van een platform voor hilarische interactie over de ontelbare vormen van blabla, zal de beweging het zelfgevoel van betrokkenen pure(re)n.

De opening van de expositie (openbaar na inschrijving) zal plaatsvinden op zaterdag 19 januari om 12:00 uur in het Theater van 't Woord op de 7de verdieping van het nieuwe hoofdgebouw van de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Voor inschrijven voor opening / meer info: www.blabla.nu

einde persbericht

Noot voor de redactie,