Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | Januari

* | Opening wijkcentra

Feestelijke opening vier wijkcentra

Zaterdag 19 januari is voor vier Drachtster wijken, de MOS en de gemeente een feestelijke dag. Op die dag worden namelijk na een flinke opknapbeurt vier gerenoveerde wijkcentra feestelijk geopend.

De totale investering bedraagt ongeveer EUR 1 miljoen. De gemeentelijke investering bedraagt EUR 820.000,--. Het Oranjefonds, het VSB-fonds en de MOS zelf hebben ook een grote bijdrage geleverd.

De opening van alle vier gebouwen gaat in een estafettevorm. 11 uur wijkcentrum De Waring, De Exceslior 133 in wijk De Folgeren. De Warin wordt voor deze dag gehuld in winterse sferen, met name in de sporthal. Vooral de voormalige 'kantine' en tienersoos hebben een facelift ondergaan.

13 uur wijkcentrum De Utwyk, Oud Ambacht 116 in wijk De Swetten. Dit wijkcentrum staat om de 'Philipswijk'. Dat is dan ook het thema van deze dag. Er is een expositie van werkelijk uniek materiaal van Philips te zien.

15 uur wijkcentrum De Kouwe, Vogelweide 5 in de wijk Noord Oost. Diverse clubs uit de wijk zijn aanwezig en geven acte de présence. Er is een tentoonstelling waar te zien is hoe de wijk er vroeger uitzag. In de verbouwde tienerruimte staat muziek en dans voor en doro tieners centraal.

17 uur wijkcentrum De Skammel, Melkkelder 84 in wijk De Trisken. De Trisken staat in het teken van de Olympiade, een project waarbij bewoners zeer actief begrokken worden bij de leefbaarheid in hun wijk. De Skammel is een open en gezellige plek voor jong en oud. De grote stamtafel heeft uitzicht op een grote open keuken.

Alle wijkbewoners zijn van harte welkom om te zien hoe mooi hun wijkcentrum is geworden.