Leefbaar Rotterdam

donderdag, januari 17, 2008

Burgemeestersdebat in de Bibliotheek

Op zaterdag 19 januari wordt er door diverse politici en deskundigen gedebatteerd over de opvolging van Ivo Opstelten. Voor geĂŻnteresseerde Rotterdammers is er ook een mogelijkheid tot het laten horen van hun mening. Met het Utrechts referendum in het achterhoofd belooft het een interessant debat te worden.

Onder deskundige leiding gaan diverse politici met elkaar en het publiek in debat over de aanstaande burgemeestersbenoeming. Vanuit de gemeenteraad zullen Robert Simons (Leefbaar Rotterdam) en Peter van Heemst (PvdA) deelnemen, vanuit de Tweede Kamer zal Willibrord van Beek (VVD) aanschuiven. Vragen die zoal aan de orde komen zijn: wie zou de nieuwe burgemeester moeten kiezen en op welke wijze; wat zijn de taken en bevoegdheden van een burgemeester; wat is de rol van de gemeenteraad enzovoort.

Of er een burgemeestersreferendum komt en op welke wijze dit uitgevoerd gaat worden is nog geen uitgemaakte zaak. Veel zal afhangen van de opstelling van individuele raadsleden binnen de PvdA fractie, de grootste in de gemeenteraad. De fractievoorzitter, Van Heemst, is een verklaard voorstander, maar partijleden stemden onlangs in meerderheid tegen een gekozen burgemeester. Leefbaar Rotterdam is unaniem voor een gekozen burgemeester, mits er echt iets te kiezen valt.

Het debat vangt aan om 13.30 en eindigt rond 15.00 in de centrale hal van de gemeentebibliotheek. De resultaten van het debat en de inbreng van het publiek zullen worden meegegeven aan de gemeenteraad.

Door maya delhaize op 2008 01 17

Alleen Van Beek en Robert Simons, zijn voldoende toegerust, maar wat doet zo'n flierefluiter van een Van Heemst in dat gezelschap? Die heeft nog nooit een moment nagedacht, in zijn leven. Het is misschien daarom dat de pvda bij monde van Bouchra Ismaili oproept om in het hiernamaals te gaan geloven, zo is er zelfs voor Van Heemst een herkansing.

Door Robert de Vries op 2008 01 17

Altijd goed om te ervaren dat Maya vol zit met vooroordelen en dat ze deze te pas en te onpas aan het spuien is.
Dat je niet dezelfde politieke menig hebt als Van Heemst dat is je goed recht. Om iemand puur op basis van ander politiek denken zo neer te zetten zegt voldoende over jezelf ......

Door Ton op 2008 01 17

oke robert maar van heemst roept veel om vervolgens door zijn leden teruggefloten te worden

dwz dat die paar pvda leden voor 500000 rotterdammers willen beslissen

Door Robert de Vries op 2008 01 17

Ten eerste: afwachten of de fractie de wens van de leden overneemt. Ten tweede: al mocht van Heemst door de leden worden teruggefloten, dan hoeft hij nog steeds niet als onnadenkend gediskwalificeerd te worden.

Als je een mening over iemand geeft doe dat dan op basis van feiten. Maya doet dat duidelijk niet.
Page 1 of 1 pages
Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om commentaar te kunnen geven...
Rechts boven in de hoek kunt u dit doen.