Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Zuidoost op Love & Marriage beurs

Love & Marriage beurs

Zaterdag 19 en zondag 20 januari 2008 vindt in de Amsterdamse RAI de Love & Marriage beurs plaats. Op deze beurs is heel veel informatie te vinden voor mensen met trouwplannen. Makers van bruidskleding, bloemisten, juweliers, aanbieders van huwelijksreizen, maar ook locaties presenteren zich deze dagen aan trouwlustigen. Stadsdeel Zuidoost zal op deze beurs laten zien dat dit stadsdeel een aantal prachtige locaties heeft om te trouwen.

Het stadsdeelbestuur besloot vorig jaar om huwelijk of partnerregistratie ook op locaties buiten het stadsdeelkantoor toe te staan.

Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet: "Wij vonden het erg betuttelend dat een aanstaand paar niet zelf kon bepalen waar en wanneer hun huwelijk werd voltrokken of hun partnerschap geregistreerd. Nu is het in Zuidoost in principe mogelijk zeven dagen per week op een door hen zelf aangegeven locatie elkaar het jawoord te geven."

Sinds september vorig jaar is het nu mogelijk om in het bekendste voetbalstadion van Nederland te trouwen: de Amsterdam ArenA. Al eerder werden boerderij Langerlust, Regardz Planetarium en kerkcentrum De Nieuwe Stad aangewezen als extra huwelijkslocaties in Amsterdam Zuidoost. Niet alleen trouwlustigen uit Amsterdam kunnen op deze locaties elkaar het jawoord geven. In Nederland kunnen bruidsparen namelijk zelf aangeven in welke gemeente de huwelijksvoltrekking plaatsvindt.