Ingezonden persbericht


JOVD kiest Huisbaas van het Jaar

Nijmeegse huisbaas Martens is gelukkige winnaar

Den Haag, 19 januari 2008 - Na een campagne van twee maanden heeft de JOVD haar zoektocht naar de beste huisbaas van Nederland afgerond. Groninger Henk Sloot zal als JOVD Huisbaas van het Jaar opgevolgd worden door de heer Martens uit Nijmegen. Martens werd door meerdere van zijn huurders voorgedragen. Dinsdag zal de prijs aan hem overhandigd worden.

De Nijmeegse huisbaas bezit een aantal studentenhuizen in de keizerstad. Tijdens haar campagne ging de JOVD bij twee van deze huizen op bezoek. Landelijke Voorzitter Jeroen Diepemaat:" Martens werd als enige kandidaat door verschillende huizen aangemeld als Huisbaas van het Jaar. Hierdoor had hij een streepje voor op andere kandidaten." Een van de huurders die Martens aanmeldde was Simone Kemming:"Ik heb de heer Martens aangemeld, omdat hij alles zo goed in orde heeft voor zijn meiden. Als er iets moet gebeuren staat hij altijd voor ons klaar!"

Ook volgens Diepemaat waren de huizen van Martens piekfijn in orde. De prijzen van de kamers waren laag en hij verleent een uitstekende service aan zijn huurders. "Martens is een voorbeeld voor andere huisbazen, en daarom vinden wij hem Huisbaas van het Jaar. Zijn huizen zien er prachtig uit, en hij heeft overal rekening mee gehouden. Dat Martens begaan is met zijn huurders kon je duidelijk zien aan bijvoorbeeld de vele blusapparatuur die in de huizen aanwezig waren. Hij lost problemen snel op en probeert ze zelfs voor te zijn door zijn huurders te vragen wat er in huis nog verbeterd kan worden."

Tijdens de campagne is de JOVD in heel Nederland bij huizen op bezoek geweest. Hierbij kwam Diepemaat erg leuke dingen tegen:"We hadden een huisbaas die zijn eigen, oude studentenhuis uit sentimentele overwegingen had gekocht en dit nu aan studenten verhuurde. Vanzelfsprekend was hij erg begaan met zijn huurders. Ook waren er huisbazen die zelf regelmatig de gemeenschappelijke ruimtes van hun huis schoonmaakten."

Volgens Diepemaat heeft de campagne geleerd dat er in Nederland ook veel goede huisbazen zijn:"Wij hopen met deze verkiezing aan alle huisjesmelkers in Nederland te laten zien hoe het wel moet. Zij zouden allemaal een voorbeeld moeten nemen aan de heer Martens uit Nijmegen, Huisbaas van het Jaar 2008!"


* * *



Ingezonden persbericht