Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, 19 januari 2008

BREDA, 19 januari 2008

Dode man aangetroffen in woning Vekenoord (2)

BREDA: De politie is vrijdagnacht gestart met een Team Grootschalig Optreden (TGO) naar aanleiding van het aantreffen, vrijdagavond, van een dode man in een woning in Breda-Noord. De reden van het opstarten van het TGO heeft te maken met het feit dat niet uit te sluiten is of het slachtoffer door een misdrijf om het leven is gekomen.

Het slachtoffer werd vrijdagavond door de politie dood aangetroffen in een woning aan het Vekenoord. De technische recherche heeft vannacht sporenonderzoek verricht in de woning waar het slachtoffer werd aangetroffen. Het TGO is zaterdag gestart met een buurtonderzoek en het horen van getuigen om zo meer inzicht te krijgen in deze zaak. Het slachtoffer is vermoedelijk de 41-jarige bewoner van het pand. Zondag vindt sectie op het lichaam plaats alsmede de identificatie. Op dit moment werken 25 rechercheurs aan dit onderzoek.

Rustige en gezellige uitgaansnacht

BREDA: Het was erg rustig in het uitgaanscentrum van Breda in de nacht van vrijdag op zaterdag. In totaal zijn een drietal personen aangehouden voor verstoren van de openbare orde en mishandeling. Twee personen zijn na verhoor heengezonden en 1 kon deze ochtend na verhoor weer naar huis. De politie bekeurde 1 maal voor wildplassen.

Drie aanhoudingen na openlijke geweldpleging

BREDA: Vrijdagavond kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Havermarkt. De politie treft daar een groepje mensen aan die met elkaar aan het vechten waren. Het verhaal bleek dat er eerder die avond een aantal klappen was gevallen in een horecagelegenheid aan de Reigerstraat. Het groepje trof elkaar weer waarna een drietal personen werd aangewezen als de daders. Deze verdachten zijn door de politie aangehouden en meegenomen voor verhoor. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling. Na verhoor is een tweetal verdachten heengezonden waarna een 20-jarige inwoner van Etten-leur inverzekering is gesteld.

Getuigen zien mishandeling gebeuren en bellen politie

BREDA: Een mishandeling van een fietser heeft vrijdagnacht geleid tot de aanhouding van een automobilist. Twee getuigen zagen het gebeuren en noteerde het kenteken van de automobilist die na de mishandeling weg reed. Volgens deze getuigen wilde de automobilist een stoere manoeuvre maken op de Oude Vest, maar dit mislukte. Toen hij hierop achteruit reed om te keren reed hij een fietser aan die nog net op tijd een val kon voorkomen. Een paar meter verderop stopte de automobilist, stapte hij uit de auto en sloeg de 15-jarige fietser uit Breda in het gezicht. Deze is door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. De verdachte is samen met een drietal inzittenden aangehouden voor mishandeling. Het betreft een 17-jarige, 18-jarige, 19-jarige en een 20-jarige inwoner van Breda. Van de 20-jarige bestuurder is het rijbewijs ingevorderd en deze verdachte is inverzekering gesteld. De overige verdachten zijn heengezonden.

Man aangehouden na vernielen huisraad

BREDA: De politie heeft vrijdagnacht een 41-jarige inwoner van Breda aangehouden voor huiselijk geweld. De man had even daarvoor de huisraad uit de woning van zijn vriendin stuk geslagen. In het bijzijn van de twee kinderen van de vrouw had de man eveneens zijn vriendin geslagen. Alles had plaats in de woning van het slachtoffer in de wijk Princenhage. De verdachten is inverzekering gesteld.

Auteur: Nicolette Bovenhorst