Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout, 19 januari 2008

OOSTERHOUT NB, 19 januari 2008

Gewapende overval cafetaria

WAALWIJK: Een cafetaria op de Baardwijksestraat is vrijdagavond rond 21.00 uur overvallen door twee personen met bivakmutsen. Het tweetal kwam het cafetaria binnen en vroeg direct om geld. Één van hen droeg een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich. Het tweetal probeerde nog een greep uit de kassa te doen, maar dit lukte niet. De eigenaar van het cafetaria was op dat moment in een andere ruimte en heeft direct de politie gebeld. Het tweetal is er zonder buit vandoor gegaan in de richting van RKC. De politie zoekt getuigen die mogelijk het tweetal heeft zien lopen. Zij kunnen zich melden via het nummer 0900-8844. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Verdachte aangehouden voor huiselijk geweld

RAAMSDONKSVEER: De politie heeft vrijdagavond een 34-jarige inwoner van Raamsdonksveer aangehouden voor het mishandelen van zijn ex-vriendin. Tevens had e man ingebroken in de woning van zijn vriendin. De man is aangehouden en de vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie. De verdachte is inverzekering gesteld.

Politie houdt fietsendief aan

TERHEIJDEN: In verband met een stijging van het aantal fietsendiefstallen in Terheijden besloot de politie om te gaan posten in de omgeving van Markstraat. Rond middernacht ziet de postende agent dat er een verdachte auto langs rijdt met een uit zijn achterbak stekend fietswiel. Bij controle blijkt het te gaan om een bekende veelpleger maar het wordt op dat moment niet duidelijk of de fiets is gestolen. Een uur later hoort de politieman dat er eerdie die nacht een fiets is gestolen in de omgeving van de Markstraat die volledig voldoet aan de kenmerken van de fiets in de achterbak van de auto. Van deze diefstal was nog geen aangifte gedaan bij de politie. De politie besluit naar het woonadres van de bestuurder van de auto te gaan. Daar treft de politie beide verdachten aan. De fiets bleek al verkocht te zijn in Breda. Beide verdachten, een 38-jarige inwoner van Oosterhout en een 44-jarige inwoonster van Breda, zijn ingesloten. Na verhoor is de 44-jarige verdachte heengezonden en de 38-jarige veelpleger inverzekering gesteld.

Aanhoudingen na beledigen politieman

WERKENDAM/RIJEN: Een 17-jarige inwoner van Dongen en een 16-jarige inwoner van Werkendam zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden voor belediging van een politieman. Beiden konden na verhoor met een bekeuring op zak weer naar huis.

Rijbewijs ingevorderd van beginnend bestuurder

RIJEN: Een 24-jarige inwoner van Rijen is in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. De man reed over het Burgemeerster Sweensplein toen hij door de politie werd gecontroleerd. De man blies 580 ug/l. Sinds 1 januari 2006 is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de officier van justitie bepaalt wat er met het rijbewijs van de man gaat gebeuren. Tegen de bestuurder zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Nicolette Bovenhorst