Politie Drenthe

Brand in school Meppel

Meppel, 19-01-2008 o Zaterdagochtend rond 03.30 uur werd een brand bij de Anne Frankschool aan de KP-laan (Oosterboer) gemeld door een passant bij de meldkamer. De politie is een onderzoek gestart.

De brandweer en politie zijn daarop ter plaatse gegaan. De brandweer heeft bluswerkzaamheden verricht, daarbij kon niet worden voorkomen dat een deel van de school verloren is gegaan. Er is veel brand en waterschade. De politie stelt een onderzoek in naar deze brand. Zaterdagochtend is begonnen met het technische onderzoek door de unit forensische opsporing. Dit zal enige tijd in beslag nemen.

De afgelopen periode is er een reeks branden geweest in Meppel en omgeving. De politie is bezig met het onderzoek naar deze branden. Uit onderzoek is gebleken dat in een aantal gevallen sprake is van brandstichting. Op basis van het onderzoeksresultaat tot nu toe neemt de politie niet aan dat het gaat om dezelfde dader.

De gemeente, politie en schooldirecties werken samen aan preventieve maatregelen.

U kunt ook helpen deze zaken op te lossen. Heeft u informatie of heeft u iets gezien? Meld dit bij de politie via 0900-8844. Ook informatie die voor u heel klein lijkt, kan ons helpen de zaak op te lossen.