Politie Drenthe

Zaterdag

Meppel, 19-01-2008

Alcoholcontrole levert veel overtredingen op

Tijdens alcoholcontroles in en rond Coevorden en in Meppel zijn veel overtredingen vastgesteld.

In Coevorden werd van een 26-jarige bestuurder uit Coevorden een bloedproefgenomen omdat de man verdacht werd onder invloed van drugs te zijn. De uitslag van het onderzoek moet nog worden afgewacht. (08-105269)

Aan de Stationstraat werd een 32-jarige man uit de gemeente Coevorden aangehouden nadat een alcoholpromillage van 0,6 werd vastgesteld. In Wachtum werd een 66-jarige man uit Oosterhesselen aangehouden omdat hij over de Oosterhesselerweg reed met een alcoholpromillage van 0,8.

Aan de Stationsstraat in Coevorden werd een 22-jarige man uit Coevorden aangehouden. Deze beginnend bestuurder had een alcoholpromillage van 0,3.

In Meppel werd aan de Ceintuurbaan een 23-jarige man uit Ruinen aangehouden. De man reed daar terwijl hij een alcoholpromillage had van 0,6.Een 21-jarige bestuurder uit Nijeveen reed door nadat hij aan de Zomerdijk in Meppel een stopteken van de politie kreeg. Na een achtervolging, via bochtige landwegen in de omgeving van Nijeveen en Kolderveen en waarbij hoge snelheden werden bereikt, is de man aangehouden. De man, die beginnend bestuurder is, had een alcoholpromillage van 0,8. Hij was sinds 2005 al drie keer voor een alcoholovertreding bekeurd en zat nog in een proefperiode. Zijn rijbewijs is daarom ingevorderd.

Aan de Hoogeveenseweg in Meppel werd een 36-jarige man uit Meppel aangehouden nadat hij daar met een alcoholpromillage van 1,2 had gereden. (08-105292/273/275/287)

GASSELTE - In Gasselte hebben agenten een 56-jarige bestuurder uit Leerdam aangehouden. De man reed over de Gieterweg, een controle wees uit dat hij een alcoholpromillage had van 1,1. De politie heeft tegelijk nog een openstaande boete van 180 de man geïnd. (08-105237)

EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie aan de Wilhelminastraat een 31-jarige man uit Emmen aangehouden. Getuigen hebben de man vreemde capriolen met de auto zien uithalen. Daarbij raakte hij onder andere twee paaltjes en reed met zijn velg een trottoirband stuk. De man had een alcoholpromillage van 1,8. (08-105302)

EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag werd aan de Weerdingerstraat een 38-jarige man uit Sneek aangehouden. De man had en alcoholpromillage van 0,7. (08-105271)

Insluiper actief

BOVENSMILDE Vrijdagavond merkte een 52-jarige bewoner aan de Snavelbies dat een man een damesfiets uit de garage wegnam. Hij achtervolgde de man nog wel maar verlooor hem uit het oog. Het gezin was in de woning aanwezig toen de fiets weggenomen werd. Ook werd uit de woning nog een geldbedrag weggenomen. Volgens de bewoner was in Bovensmilde de laatste tijd al vaker sprake van insluipingen. De politie adviseert om, zeker in de avond- en nachturen, woningen af te sluiten, ook tijdens aanwezigheid van de bewoners. (08-10526)

Huiselijk geweld

HOOGEVEEN De politie heeft vannacht een 18-jarige jongen aangehouden nadat hij in de ouderlijke woning grote vernielingen had aangericht. De jongen volgt het traject huiselijk geweld. (08-105222)

DE WOLDEN - In de gemeente De Wolden is vrijdagavond een 18-jarige knaap aangehouden nadat hij zijn vader ernstig bedreigde. (08-105254)

HOOGEVEEN Een 32-jarige man werd aangehouden nadat hij zijn ex-partner had bedreigd. Hij was ook met de auto doorgereden waarbij hij zijn ex-partner met de auto meesleurde. Zij probeerde op dat moment een kind uit de auto te halen. De vrouw liep daarbij geen ernstig letsel op. De man volgt ook het traject huiselijk geweld. (08-105268)

Politie houdt man aan na geweld

PEIZE Vrijdagmiddag heeft de politie een 63-jarige man uit Peize aangehouden nadat hij een ruit van een auto met zijn vuist had ingeslagen. Het conflict ontstond toen een 41-jarige bestuurder en een 42-jarige bestuurder, beide uit Peize, op de Altenaweg elkaar geen vrije doorgang gaven. Hierop stapte de vader van de 42-jarige bestuurder uit en sloeg een ruit in. Via snelrecht werd hem een boete van 150 opgelegd. (08-105201)