Politie Zeeland

O-122-2008 Auto rijdt het water in, Goes

Op de Westhavendijk is zaterdagmorgen rond 10.30 uur een auto in het water gereden en kopje onder gegaan.
Ter plaatse kwamen een ambulance en duikers van de brandweer omdat op dat moment niet duidelijk was of er nog iemand in de auto zat. Op het moment dat de duikers zich in het water bevonden, kwam de eigenaresse van de auto ter plaatse. Zij vertelde dat er niemand meer in de auto zat. Ze had haar auto geparkeerd en op de handrem gezet waarna ze boodschappen was gaan doen. De auto werd door een takelbedrijf uit het water getakeld.


O-123-2008 Poging brandstichting in sportzaal, Weldinge

Een onbekende man heeft afgelopen vrijdagavond rond 19.30 uur geprobeerd brand te stichten in sportzaal "Burgemeester van Sas" aan de Kromomme.
Op dat moment waren in de sportzaal kinderen aan het sporten. Bij het gebouw is rond bovengenoemd tijdstip een man gezien die zich verdacht gedroeg.
Het betreft een blanke man van tussen de 30 en 40 jaar oud met een kaal of kalend hoofd. De politie is op zoek naar mensen die bij of in de omgeving van de sportzaal deze man hebben gezien. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.


Z-124-2008 Tankstation overvallen, Terneuzen

Omstreeks 19.30 uur kwamen de twee mannen kort na elkaar het tankstation binnen en liepen beiden door tot bij de kassa. Onder bedreiging moest de medewerkster de kassa openmaken waarna één van de mannen geld wegnam uit de kassalade. De andere deed een greep in het rek met rookwaren.
Tijdens de overval reed een automobilist het terrein van het tankstation op en zag wat er gebeurde. Nadat deze begon te claxonneren, vluchtten beide overvallers de zaak uit en renden weg richting de Van de Waalstraat. Mogelijk dat ze hier op een fiets zijn gestapt.

Signalementen overvallers:
Beide mannen zijn ca. 1.80 m lang en hebben een mager, atletisch postuur. Ze droegen beiden een spijkerbroek met daarop een blauwe werkjas tot over de heupen. Verder droegen ze een kobaltblauwe sjaal en een pet met de klep (vermoedelijk zwart) van voren. Eén van de mannen droeg camelbruine, suede werkschoenen/bergschoenen.

Politie Zeeland