Politie Zuid-Holland-Zuid

19/01 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 19-01-2008 o Persberichten district I

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

DORDRECHT Op de Spuiweg heeft een beveiligingsbeambte op vrijdagmiddag 18 januari een 41-jarige winkeldief uit Rotterdam aangehouden. De politie kreeg van de beveiligers een telefoontje dat ze achter een winkeldief aanrenden die schoenen uit een warenhuis had gestolen. Bikende politieagenten schoten de beveiligers te hulp waarna zij de man formeel konden aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau aan de Overkampweg waar hij werd ingesloten. De man bleek ook nog twee gestolen blouses bij zich te hebben. Hij is in verzekering gesteld.

RIJDEN ONDER INVLOED ZONDER RIJBEWIJS

DORDRECHT Op vrijdagmiddag 18 januari heeft de politie op de Krispijnseweg een 43-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Een agent fietste op de Krispijnseweg toen hij een auto met hoge snelheid en slingerend voorbij zag rijden. Op een parkeerplaats liet de agent de bestuurder stoppen. De man droeg geen gordel, had geen rijbewijs, autopapieren en legitimatiebewijs bij zich. De auto van de man had een lekke uitlaat en een kapotte koplamp. Toen de agent de man wilde aanhouden sprong hij in zijn auto en reed met een geopend portier en gedoofde lichten hard weg.
De Gemeenschappelijke Meldcentrale kon de woning van de bestuurder via het kenteken traceren. Daar konden surveillerende agenten de man aanhouden. Op het politiebureau wees een blaastest 745 ugl uit, terwijl 220 ugl is toegestaan. De man bleek ook geen rijbewijs te hebben. Na verhoor is de man heengezonden. De man krijgt een boete thuisgestuurd.

AANRIJDING DRIE PERSONENAUTOS

DORDRECHT Op de Kiltunnelweg zijn op vrijdagavond 18 januari drie personenautos bij een aanrijding betrokken geweest. In de Kiltunnel werd een alcoholcontrole gehouden waardoor een file ontstond. Een 39-jarige bestuurder uit s Gravendeel zag de rij autos te laat waarna hij op de voor hem stilstaande auto botste. Deze tolde rond en raakte daarbij de auto ervoor. Niemand raakte gewond. De 39-jarige man blies bij de alcoholcontrole een Alert indicatie. In de alcoholbus van het Verkeershandhavingsteam wees de ademanalyse 920 ugl, (2,1 promille) ruim vier keer de toegestane hoeveelheid, uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

AANGEHOUDEN NA BETROKKENHEID MISHANDELING

DORDRECHT Op het Bethlehemplein heeft de politie op vrijdagavond 18 januari twee mannen in de leeftijd van 23 en 42 jaar uit Dordrecht aangehouden. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij een mishandeling. De Gemeenschappelijke Meldcentrale kreeg een melding van een vechtpartij waarna een politiehondengeleider polshoogte ging nemen. Ter plaatse bleken de twee mannen bij een man te staan die gewond aan zijn hoofd op straat lag. De twee werden gesommeerd te blijven staan. Agenten van de Surveillancedienst kwamen daarop ter plaatse en konden de twee zich recalcitrant gedragende mannen na een korte worsteling aanhouden. Ze zijn in verzekering gesteld. De gewonde man is met een ambulance naar het Dordtwijck ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de zaak.