RVD / Kon. Huis nr. 274: Prinses Margriet - De heer Van Vollenhoven - Introdans

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST
Persbericht

PRINSES MARGRIET EN PROF. MR. PIETER VAN VOLLENHOVEN BIJ SPECIALE VOORSTELLING INTRODANS

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven zijn zaterdag 19 januari 2008 met hun familie in Theater en Congrescentrum Orpheus te Apeldoorn aanwezig bij de balletvoorstelling die gezelschap Introdans aanbiedt ter gelegenheid van de 65e verjaardag van Prinses Margriet. De Prinses is beschermvrouwe van Introdans.

De Prinses heeft, naast familie en vrienden, vertegenwoordigers van de vele verschillende organisaties waarmee zij door haar functies, erefuncties of anderszins verbonden is, uitgenodigd deze balletvoorstelling bij te wonen. Tevens zijn vele vrijwilligers uitgenodigd om tijdens deze verjaardagsviering aanwezig te zijn, onder meer van het Nederlandse Rode Kruis en diverse organisaties in Apeldoorn, de stad waarvan Prinses Margriet en de heer Van Vollenhoven ereburgers zijn.

Introdans presenteert moderne balletvoorstellingen binnen de thema's oude meesters, nieuwe partners, jong talent. Vanuit de regio Oost-Nederland danst het gezelschap in de Nederlandse theaters en schouwburgen, en met grote regelmaat op internationale podia. Verschillende choreografen creëren voor Introdans balletten, waarin klassieke elementen gecombineerd worden met moderne technieken. Daarnaast presenteert Introdans Ensemble voor de Jeugd bestaand repertoire en ook speciaal voor dit ensemble gecreëerd werk.

Beide ensembles treden 19 januari op en voeren werk uit van onder andere Nacho Duato, JiÅ(TM)í Kyliàn, Hans van Manen en Ton Wiggers.

Op 1 februari geven Hare Majesteit de Koningin en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden ter gelegenheid van hun 70ste respectievelijk 65ste verjaardag samen een feestelijk matinee in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam (zie RVD-persbericht van 20 november 2007 / nr. 271).

Noot voor redacties (