Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

De Acteerschool Rotterdam

zaterdag 19 januari open dag

19 januari is de open dag van de nieuwe opleiding De Acteerschool Rotterdam op de Pieter de Hoochweg 222 van 12.00 tot 16.00 uur.

Per 4 september 2008 start deze nieuwe opleiding voor acteurs op hbo-niveau. De Acteerschool Rotterdam wil een leerplek creëren voor Nederlands sprekende studenten met een westerse of een niet-westerse culturele achtergrond. Een topopleiding voor toptalent, dat na de opleiding in alle vormen van acteren zijn weg kan vinden. Initiatiefnemers zijn Bart Kiene, kerndocent spraak, spel en lid van de dagelijkse leiding van de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, Mimoun Oaissa, acteur (o.a. Shouf Shouf Habibi!) en Louis Lemaire, theatermaker en algemeen directeur van Jeugdtheater Hofplein.

Open dag

Op de open dag kunnen geïnteresseerden komen kijken in het gebouw aan de Pieter de Hoochweg. Het programma heeft drie startpunten; om 12.00 uur, 13.15 uur en 14.45 uur. Na ontvangst door Louis Lemaire en Mimoun Oaissa zal Bart Kiene een demonstratieles spel en stem geven aan groepen van maximaal 30 personen. Vervolgens kunnen er praktische vragen aan Louis Lemaire gesteld worden en wordt er toelichting gegeven op de auditie. Tot slot is er een rondleiding door het gebouw.

De Acteerschool Rotterdam

De opleiding omvat acteren in het theater, film, in het bedrijfsleven en theater maken. Artistiek inhoudelijk richt de school zich op de traditie en het heden; op het klassieke theaterrepertoire en op de verschillende culturen die Nederland tegenwoordig mede vormen. Didactisch wordt er gebruik gemaakt van nieuwe lestechnieken die bijvoorbeeld in de managementopleidingen in het bedrijfsleven ontwikkeld zijn. Grote aandacht wordt besteed aan acteertechnieken en taalgevoeligheid.

De Acteerschool Rotterdam vestigt zich in de De Theaterschool aan de Pieter de Hoochweg 222 in Rotterdam en gaat deel uitmaken van Stichting Jeugdtheater Hofplein. Uitgebreide informatie over De Acteerschool Rotterdam is te vinden op www.deacteerschoolrotterdam.nl


---