Socialistische Partij Rotterdam

SP Capelle "ruimt op" in de Hoekenbuurt

25-12-2007 * Op zaterdag 19 januari zal de SP werkgroep naar aanleiding van de buurtenquête op bezoek gaan in de Hoekenbuurt. Veel bewoners klagen over het zwerfvuil in portieken en galerijen. De SP werkgroep zal die zaterdag samen met enkele bewoners komen "opruimen". Ook zal de werkgroep in tomatensoep uitdelen en in gesprek gaan met de buurtbewoners. De werkgroep hoopt zo op goede initiatieven van buurtbewoners over hoe hun buurt leefbaarder kan worden.

In september en oktober heeft de werkgroep een buurtenquete gehouden in de Hoekenbuurt, Ervenbuurt en Bergenbuurt. Hieruit blijkt dat de Hoekenbuurt echt een buurt is waar veel extra aandacht nodig is. De bewoners beoordeelden hun wijk met een 4,8 terwijl de Bergenbuurt met een 7 en de Ervenbuurt met een 6,5 toch nog voldoendes scoren.

De gemeente en Comwonen zijn ook al langer op de hoogte van de problemen in de Hoekenbuurt. Comwonen heeft recent mooie geveldoeken opgehangen in de Hoekenbuurt en er wordt geld geïnvesteerd om de buurt op te knappen. Alleen met verf, plantenbakken en geveldoeken wordt de buurt uiteindelijk niet beter. De bewoners klagen juist over een gebrek aan sociale samenhang.

Mocht u bereid zijn om de werkgroep te helpen tijdens de "ruimt op" actie door bijvoorbeeld soep uitdelen of om met buurtbewoners in gesprek te gaan. Stuur dan een e-mail naar capelle@sp.nl of bel met Jurgen van der Sloot op 010-7856744