Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | Januari

* | Gemeente investeert in wijkcentra en Iduna

Gemeente investeert in wijkcentra en Iduna

Vier wijkcentra zaterdag 19 januari officieel geopend

De stichting Maatschappelijke Onderneming Smallingerland (MOS) heeft enkele wijkcentra en het jongerencentrum Iduna een stevige renovatie gegeven. De gebouwen zijn gemoderniseerd en aangepast aan de huidige eisen. De totale investering bedraagt ongeveer EUR 1 miljoen. De gemeentelijke investering bedraagt EUR 820.000. Het Oranjefonds, het VSB-fonds en de MOS zelf hebben ook een grote bijdrage geleverd.

Het betreft de volgende gebouwen: wijkcentrum De Waring in De Folgeren, wijkcentrum De Utwyk in De Swetten, wijkcentrum De Kouwe in de wijk NoordOost, wijkcentrum De Skammel in De Trisken en het jongerencentrum Iduna.
Renovatie van de gebouwen was na 20, 30 jaar hard nodig. Ze zijn toegankelijker gemaakt door bijvoorbeeld de entree te verbeteren. Er is meer openheid en transparantie ingebracht. Naast de open ruimtes zijn er ook plekken voor gesprekken met jongeren waarbij privacy voorop staat. Verder is er meer licht. De jeugdsosen uit de jaren '70 waren schemerig. De huidige jeugd geeft de voorkeur aan lichte ruimtes.

De vier wijkcentra zullen officieel worden geopend op zaterdag 19 januari 2008.