Jongerentalkshow Creative Citizens 9


Thema: Media en Allochtonia

ARNHEM, 20071220 -- Op 24 november ontdekten Arnhemse jongeren tijdens Creative Citizens 8 Allochtonia. Na deze fantastische avond bleek dat voor jongeren dit land helemaal niet bestaat! Toch horen, lezen en zien we veel over dit land. Hoe komt het dat dit fantasieland zo echt lijkt in kranten, tv-programma's en op internet. Wat kunnen de media doen aan het ontstaan en misschien wel verdwijnen van Allochtonia? Deze vragen vormen op 19 januari om half 8 de basis voor Creative Citizens 9 met als thema Media en Allochtonia. Speciale gast is de Noord-Amsterdamse rapper Appa! Entree is gratis!

Nieuw concept
Creative Citizens is geen gewone talkshow. Het uitgangspunt is dat iedereen zichzelf is en zich laat inspireren door artiesten, gasten en de mening van anderen. Dit keer hanteren we een nieuwe concept dat de Creative Citizens game heet. Deze game geeft jongeren naast praten veel meer mogelijkheden om hun mening te geven. Na de spetterende opening vormen stellingen en statements van gasten het geraamte voor discussie. De avond eindigt met een spetterende rap van Appa! Eigenzinnige, betrokken jongeren vinden hier de plek om hun mening te testen en bij te schaven. Programma start om half 8 aan de hommelseweg 169 in Arnhem. Vanaf half 7 zijn er hapjes.

Stichting InterArt?Creative Citizens is één van de kunstprojecten van stichting InterArt waarin maatschappelijk onderzoek en vernieuwing centraal staan. Jongeren worden gestimuleerd om actief, open en gepassioneerd deel te nemen. De inspiratie ontstaat door diversiteit in deelnemers, performers, sprekers en docenten. Kunst leeft en wordt van iedereen! Zo verlegt InterArt persoonlijke, artistieke en maatschappelijke grenzen.

Stichting InterArt