Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


1 januari 2008

Pret à Porter: Mode aan de Maas

Beauty Style and Fashion opent op zaterdag 19 januari het nieuwe modeatelier op het Rotterdamse Noordereiland, een kunstenaarsoase in de dop.

Verscholen tussen de glanzende wolkenkrabbers van hartje Rotterdam en de chique appartementen van het yuppendomein 'Kop van Zuid' ligt het historische Noordereiland, een dorp in een metropool, waar je nog de intieme sfeer vindt van het oude Rotterdam. Hier woonde vroeger een grote populatie schippers. Tegenwoordig is het vooral een trekpleister voor creatieve ondernemers. Vanwege het aantrekkelijke investeringsklimaat hebben zich intussen diverse ateliers en grafische bedrijfjes gevestigd in wat nu al liefkozend het Montmarte van Rotterdam wordt genoemd.

Zo ook Gré van Oostenbrugge. Met ruim dertig jaar ervaring in de modebranche en op internationaal niveau gewerkt met diverse couturiers, geldt de coupeuse als een 'oude rot in het vak'. Enkele jaren geleden begon ze voor zichzelf en opende ze op het Noordereiland haar eigen modeatelier voor maatkleding.

Het bleek een schot in de roos, want de markt voor maatkleding groeit. En dus was het uitbreiden geblazen. Resultaat: in het weekend van 19 en 20 januari opent Van Oostenbrugge samen met zoon en compagnon Peter Kalb 'Beauty Style and Fashion'. Een logische artistieke samenwerking, omdat Peter als modefotograaf zijn sporen ruimschoots verdiend heeft en inmiddels zijn eigen modellenbureau runt.

De uitbreiding stelt Van Oostenbrugge en Kalb in staat om onder meer workshops en cursussen te geven aan fotografen, beginnende modellen en iedereen die is geïnteresseerd in het modevak. En net als voorheen blijft de nieuwe onderneming een erkend leerbedrijf, waar mensen in ruil voor hun werkzaamheden in het atelier, voor hun eigen producties gebruik mogen maken van de atelierruimte. Stage lopen? Ook geen probleem. In samenwerking met het CWI en UVW kunnen stagiaires worden geplaatst worden om bij- of omgeschoold te worden in het modevak.

Geen haar op Van Oostenbrugges hoofd die erover denkt om het eiland in de Nieuwe Maas te verlaten. 'Het water, de schepen, de historische gevels. Ik zou wel gek moeten zijn hier weg te gaan. This is my island in the sun. Het is een prachtige en inspirerende locatie om te werken, waar ik volop in contact sta met de veelkleurigheid van Rotterdam.'Ingezonden persbericht