Pijnacker-Nootdorp


datum 10 januari 2008

Koninklijke Onderscheiding voor Johan Rensen

Burgemeester drs. F.H. Buddenberg reikt vrijdag 18 januari om 20.00 uur in het gemeentekantoor in Pijnacker een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer J. Rensen uit Pijnacker.

Hij ontvangt de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vindt plaats tijdens de receptie ter gelegenheid van het afscheid van de heer Rensen van de brandweer. De heer Rensen is 38 jaar actief geweest voor de brandweer van Pijnacker-Nootdorp.

Brandweercarrière
Hij is ooit begonnen bij de jeugdbrandweer en op 1 juli 1969 werd hij aangesteld als aspirant brandwacht. Na het volgen van diverse cursussen werd hij opeenvolgend bevorderd tot brandwacht, brandwacht 1ste klasse, hoofdbrandwacht, onderbrandmeester en brandmeester. Jarenlang heeft hij het bevel gevoerd over de tankautospuit, een belangrijk onderdeel binnen de brandweertaken. De heer Rensen heeft daarnaast nog diverse applicatiecursussen gevolgd zoals pelotons commandant, verkenner gevaarlijke stoffen en opvang slachtoffers bij traumatische gebeurtenissen, dit laatste in het kader van de hulpverlening bij grootschalige optredens.

Belangrijke bijdrage
De heer Rensen heeft met bovenstaande activiteiten een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan het maatschappelijk belang van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, met name op het gebied van de veiligheid. Gemeentelijke belangen gingen hierbij vaak boven zijn privé-belang. De heer Rensen is op 30 december 2007 60 jaar geworden. Tevens heeft hij per 1 januari 2008 afscheid genomen van de vrijwillige brandweer. Hij is dan precies 38 jaar lid van de brandweer geweest. Op 18 januari 2008 zal zijn afscheid van de brandweer op passende en feestelijke wijze worden gevierd. Tijdens de afscheidsreceptie vindt de uitreiking van de Koninklijke onderscheiding plaats.