GroenLinks


--===============0633176347==

Cramer moet zich verantwoorden over 'slurpende' dienstauto's

19 januari 2008

Uit onderzoek van de NOS (na een WOB procedure) blijkt dat bewindslieden de eigen milieuregels voor hun dienstauto's overtreden. GroenLinks vindt dit een slechte beurt en wil dat minister Cramer van VROM, verantwoordelijk voor de handhaving van deze regels, dinsdag naar het vragenuur komt om tekst en uitleg te geven. GroenLinks streeft er naar dat alle bewindslieden in een auto met een A of B label gaan rijden.

Momenteel is echter de regel dat bewindslieden (binnen de klasse's van grote auto's) in een auto met energielabel A,B, C of eventueel een D rijden. Maar liefst acht bewindslieden blijken nu te rijden in een dienstauto met label E, F en een enkeling zelfs met een G label; de allervieste auto die er is. Het lukt dit 'ambitieuze' kabinet maar niet om het goede voorbeeld te geven. Men predikt veel groene woorden, maar kiest in de praktijk voor grijze daden.

Zo rijdt minister Verburg, die ons deze week nog wilde overtuigen dat zij de boeren de landbouw wil laten verduurzamen, in een auto met energielabel F, waarvan bovendien is gebleken dat het om een diesel gaat zonder roetfilter. Daarmee overtreedt zij twee maal de regels.

Minister Cramer moet nu ingrijpen, zij moet een harde afrekenbare doelstelling accepteren en er voor zorgen dat binnen zes maanden alle bewindslieden in auto's rijden met het minimale energielabel D. Het beste zou natuurlijk zijn wanneer alle bewindslieden zich voortaan laten rondrijden in een auto met een A of B label.

Wijnand Duyvendak


--===============0633176347==
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
MIME-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Content-Disposition: inline


---
Gl-persberichten mailing list
Gl-persberichten@list.xs4all.nl
https://list.xs4all.nl/mailman/listinfo/gl-persberichten


--===============0633176347==--