Politie Zeeland


---


W-120-2008 Automobilist botst op hekwerk viaduct, Arnemuiden
Vrijdagmiddag rond 16.45 uur is op de Nieuwlandseweg een 20-jarige automobilist uit Oost-Souburg tegen het hekwerk van het viaduct gebotst.
Op het viaduct boven de A58 verloor hij de macht over het stuur reed tegen een stoeprand waarna zijn auto min of meer gelanceerd werd en kwam tot stilstand op het fietspad, tegen het hekwerk van het viaduct. Door de klap werd een gedeelte van het hekwerk geheel vernield en vielen brokken beton naar beneden op het wegdek van de A58. Door een vallend stuk beton ontstond er een scheur in het dekzeil van de trailer van een Poolse vrachtwagen. De 20-jarige automobilist bleef bij het ongeval ongedeerd, zijn auto is vermoedelijk total loss.

In verband met gevaar voor vallende betonstukken/restanten van het hekwerk op de rijbaan van de A58, werd de rechter rijstrook van de zuidbaan afgesloten door Rijkswaterstaat. Even later werd op de oprit van de A58 een auto van Rijkswaterstaat, die dwars over de weg stond om het verkeer te waarschuwen, aangereden door een personenauto. Deze automobilist had wel de oranje zwaailichten gezien maar niet de auto van Rijkswaterstaat. Beide voertuigen raakten flink beschadigd en moesten worden weggesleept. Niemand raakte bij het ongeval gewond.

Later is de zuidbaan van de A58 nog enige tijd afgesloten geweest ivm herstel- en opruimwerkzaamheden aan het viaduct. Het verkeer werd omgeleid via de Sloeweg.

R-121-2008 Politie vordert rijbewijzen in
De politie heeft de afgelopen nacht drie automobilisten betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Van alle drie werd het rijbewijs ingevorderd.
Rond middernacht werd een 53-jarige automobilist uit het Belgische Brasschaat staande gehouden bij een benzinestation langs de A58 bij Waarde. Uit de blaastest bleek dat hij ruim 2,7 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.
Omstreeks 02.30 uur werd op de N59 bij Bruinisse een 22-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland staande gehouden. Op de Frans van Waesberghestraat in Hulst werd rond 04.00 uur een 22-jarige automobilist uit de gemeente Hulst betrapt op rijden onder invloed.