AEGON loopt EUR 120.000 bij elkaar voor Right To Play

19/01/2008 18:00

Den Haag, 19 januari 2008

AEGON loopt EUR 120.000 bij elkaar voor Right To Play

AEGON-werknemers en gezinsleden hebben vandaag EUR 120.000 bij elkaar gelopen. Dat geld is bestemd voor een project van Right To Play in Liberia. AEGON steunt Right To Play inmiddels vier jaar. Het sponsorbedrag wordt elk jaar bij elkaar gelopen met een estafette van AEGON-werknemers. Nog nooit was het aantal deelnemers zo groot. Uit eigen onderzoek blijkt dat deze bedrijfssponsorloop met 1.000 deelnemers de grootste is van Nederland. Speciale gastloper was Shadrack Kapchedureser, één van de kluners uit Kenia.

Vanochtend om 10 uur gaf Ed Nijpels, commissaris van de Koningin in Frysl(aa)n, het startschot op de Lange Marktstraat in Leeuwarden. Ruim 1.000 AEGON-medewerkers en gezinsleden liepen gezamenlijk de eerste 5 of 10 kilometer. Daarna ging het in estafettevorm (totale afstand: 42,2 kilometer) verder naar ijsstadion Thialf in Heerenveen. Tijdens het WK Sprint is het totale sponsorbedrag van EUR 120.000 door AEGON-medewerkers symbolisch uitgereikt aan de oprichter van Right To Play, Johann Olav Koss. Door het grote aantal deelnemers overschreed het sponsorbedrag de beoogde EUR 100.000.

BN-ers lopen mee
Naast de AEGON-werknemers en gezinsleden liepen ook een aantal ambassadeurs van Right To Play mee: wheeler Kenny van Weeghel, zwemster Chantal Boonacker, ex-hockeyster Margriet Zegers, wielrenner Thorwald Veneberg, ex-judoka Ben Sonnemans. Barbara de Loor verzorgde de warming-up.

Right To Play in Liberia
Right To Play werkt sinds 2006 in Liberia met kinderen en jongeren die getroffen zijn door de Liberiaanse burgeroorlogen. Een deel van hen is teruggekeerd naar Liberia nadat zij eerst gevlucht waren naar Sierra Leone of Guinee. De sport- en spelactiviteiten dragen bij aan de normalisatie van hun levens. In het bijzonder wil Right To Play de nationale overheid steunen bij de uitvoering van het National Youth Policy (NYP - nationaal jeugdbeleid). Het NYP wil jonge mensen laten meedenken over activiteiten in de gemeenschap en nationale programma's en het wil op democratische wijze een keuze maken uit activiteiten en initiatieven voor de jeugd. Op globaal niveau is het NYP een manier om de Millenniumdoelen te bereiken. Projectpartners in Liberia zijn: UNHCR Liberia, UNICEF Liberia, Liberia Red Cross Society, Liberia and Youth Network (LIYONET).
AEGON