Ingezonden persbericht



CGN DANCE EVENT IN HILVERSUM

De landelijke dansorganisatie voor amateurs, Color Guard Nederland (CGN) houdt aanstaande zaterdag (19 januari) haar tweede wedstrijd van het competitieseizoen in Hilversum. In Dudok Arena doen 36 dansgroepen uit heel Europa mee. De wedstrijd is al volledig uitverkocht.

De competitietour brengt vele voordelen met zich mee voor de deelnemers. Het zijn allemaal op zich staande verenigingen die zich kunnen verbeteren door optreedervaring en commentaar van een deskundig juryteam. Anders dan bij X-Factor en Idols vallen de groepen pas af op de laatste dag in Eindhoven. Overdag volgt daar de selectie en 's avonds worden de winnaars gekozen uit de selecte groep.

De groepen zijn helemaal vrij in wat ze doen. Alles van Callas tot Kane mag uitgevoerd worden. De groepen krijgen ongeveer 5 minuten om zich te presenteren. De tournee start in januari en duurt tot de laatste dag van maart. Plaatsen als Aalmeer, Goes, Waalwijk, Hilversum, Drachten, Eindhoven en Franeker worden aangedaan.

De wedstrijd in Hilversum start om 13.30 uur, de zaal en kassa gaan om 16.30 uur open. Kaarten zijn verkrijgbaar niet meer verkrijgbaar. De hele avond strijden de groepen.

Een website met informatie over deze unieke activiteit is van start gegaan. Daar treft u uitleg over hetgeen u gaat zien, videobeelden van eerdere producties en informatie over kaartverkoop. Surf naar www.2008.nl voor informatie.


---

--------------