Provincie Limburg



Maastricht en Eijsden praten over coffeeshopbeleid

Vanmiddag heeft er een oriënterend overleg plaatsgevonden tussen de raadscommissie coffeeshops en de gemeente Eijsden, vertegenwoordigd door burgemeester mevrouw M. Pelzer, de gemeente Maastricht, vertegenwoordigd door burgemeester G. Leers en gedeputeerde G. Driessen van de Provincie Limburg. Tijdens het gesprek is op een open constructieve wijze met elkaar gesproken over de coffeeshopproblematiek in de regio. In het overleg is afgesproken om stapsgewijs te komen tot een oplossing. Daarvoor wordt eerst gesproken over de te hanteren randvoorwaarden. Dit gebeurt in een drie-partijenoverleg.

Het vinden van een geschikte locatie heeft, nu de gemeente Maastricht zowel de tijdelijke als de definitieve plek voor de zuidzijde van Maastricht in procedure heeft gebracht, alleen kans van slagen als er slagvaardig tussen partijen gehandeld wordt. Partijen hebben zich uitgesproken hier invulling aan te geven zonder dat vooraf geconcludeerd wordt wat een alternatieve oplossing kan zijn. Uiteraard zullen daarbij criteria over inhoud, zoals bijvoorbeeld ontsluiting en omvang, procesgang en in het bijzonder handhaving een rol spelen.

Om de voortgang van het proces niet te vertragen, hebben Gedeputeerde Staten vorige week al besloten om de huurovereenkomst met de gemeente Maastricht voor de tijdelijke vestiging van de coffeeshops op de gronden Portomaar te tekenen. Bij het vinden van een betere locatie zal de locatie Portomaar worden ingewisseld. Voor de tijdelijke locatie heeft de gemeente Eijsden aangegeven verder gebruik te blijven maken van alle haar tot beschikking staande juridische middelen.

19-1-2008 17:25