Hulpverleningsregio Haaglanden


Brand Ellekomstraat, Den Haag

Den Haag, 19 januari 2008

Dodelijk slachtoffer door brand in een woning

Vanavond om ongeveer half negen is door onbekende oorzaak brand ontstaan op de tweede verdieping van een woning aan de Ellekomstraat. Een bewoner kwam hierbij om het leven.

De brand is als eerste gemeld door een voorbijganger die uit de zolderverdieping van de woning rook zag komen. Bij aankomst van de brandweer kwam er een zware rookontwikkeling uit de dakkapel en het dak. De brandweer forceerde de deur om de woning binnen te komen. Op de zolderverdieping ontdekte zij een felle brand die zich al had verspreid naar de dakconstructie en de kamers op de 1e verdieping. Tijdens de inzet van de eerste blusstralen werd de brand uit de zolderverdieping nog even uitslaand. De brandweer zette twee blusvoertuigen, een hoogwerker en ondersteunende voertuigen in om de brand te blussen. De brand was daarmee snel onder controle en kon om vijf over negen het sein brand meester worden gegeven. Bij het nablussen van de dakconstructie zijn over een gedeelte van het dak de dakpannen verwijderd en moest aan de binnenzijde een deel van de dak- en plafondconstructie worden gesloopt. Tijdens het nablussen vond de brandweer het dodelijke slachtoffer in de woning.

De naastgelegen woning aan de rechterzijde is door de brandweer tijdens de brand ontruimd en werden de bewoners door buren opgevangen. De linker buren waren eveneens niet thuis en moest ook hier de voordeur worden geforceerd. Met een warmte beeldcamera is de woning op aanwezigheid van brand gecontroleerd. De eerste verdieping en de zolder van de woning waar de brand heeft gewoed zijn volledig uitgebrand. De woning heeft hierdoor zware brand- en waterschade opgelopen en is daardoor tijdelijk niet bewoonbaar. De naast gelegen woningen zijn door de brandweer geventileerd waarna de buren terug konden naar hun eigen woningen.

De schade aan de woning is aanzienlijk.