Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- 17 december 2007

Thema Week van Gebed aanleiding voor boek

Driebergen - Het thema van de Week van Gebed van de Evangelische Alliantie is aanleiding voor de uitgave van een boek met de gelijknamige titel 'Bidden met open handen'. In het boek komen zeven mensen aan het woord die een 'belichaming' zijn van de dagthema's van de gebedsweek in januari. Zeven portretten van mensen die een aspect van Jezus' handelen in hun dagelijks leven in praktijk brengen. De handen van Jezus zijn een schitterende metafoor van de wijze waarop God met de wereld bezig is. Deze mensen volgen Hem met handen die bidden, dienen of zegenen. Handen die helpen, beschermen, genezen of doorboord zijn. Ds. Arie van der Veer leidt de hoofdstukken in met een meditatie rondom een Bijbelgedeelte.

In 2008 is de Week van Gebed van 20 tot en met 26 januari, voorafgegaan door de Nationale Gebedsdag op zaterdag 19 januari. Tijdens de Nationale Gebedsdag zijn er in twaalf steden in Nederland gebedsbijeenkomsten. Om in de Week van Gebed mee te bidden geeft de EA gebedsfolders uit waarin voor volwassenen, jongeren en kinderen het thema 'Bidden met open handen' is uitgewerkt. Het materiaal is geschikt voor gebruik thuis, in de gemeente, op school of op een (gebeds)kring. Voor kringleiders en predikanten is er een handleiding beschikbaar.

Het boek 'Bidden met open handen' verschijnt bij Uitgeverij Medema en is een initiatief van de Evangelische Omroep en de Evangelische Alliantie om gezamenlijk gebed te stimuleren. Het voorwoord is van Arnold van Heusden, de redactie van Thea Westerbeek en verder werkten mee: Wim Althuis (EA), Rob Barzilay, Gerben van Ommen en Henk Rothuizen. Het boek is voor E 9.95 verkrijgbaar via www.ea.nl of www.medema.nl. Gebedsmaterialen voor de Week van Gebed zijn verkrijgbaar bij de Evangelische Alliantie op www.ea.nl. Op www.weekvangebed.nl en www.nationalegebedsdag.nl is meer informatie over de gebedsactiviteiten te vinden.

EINDE PERSBERICHT www.ea.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wim Althuis, tel. 0343-513693 of wim@ea.nl


---- --