Ingezonden persbericht


Evenementenkalender VVV Texel

PERSBERICHT

Op Texel is veel te beleven en altijd weer wat nieuws. Wij noemen hier kort een aantal nieuwe initiatieven in 2008 waar u wellicht aandacht aan wilt besteden.

Bent u geïnteresseerd, neem dan voor meer informatie en beeldmateriaal contact op via onderstaand adres.

Theaterevenement in het bos

Zaterdagavond 3 mei vindt middenin het Texelse bos een theaterevenement plaats, waarbij de natuur van Nationaal Park Duinen van Texel als inspiratiebron en tevens als decor gebruikt wordt.

Overdag wordt op dezelfde plek de Natuurmarkt gehouden, met een scala aan natuuractiviteiten.

Première Zomerhitte

Op 20 maart vindt de première plaats van de op Texel opgenomen film Zomerhitte van Monique van de Ven. Het is de verfilming van het gelijknamige boek van de onlangs overleden Texelse schrijver en kunstenaar Jan Wolkers. Rond de première organiseert Cinema Texel diverse feestelijke activiteiten.

Strandpaviljoens hele jaar door open

Uitwaaien op Texel wordt nu nog leuker, want vanaf 2008 mogen de Texelse strandpaviljoens ook buiten het badseizoen geopend blijven. De Zeester bij Paal 17 voegt zich in het najaar als eerste bij de 'vaste' paviljoens nabij Paal 9 en Paal 28 die in de winter blijven staan.

Uniek schapentheater

Boerin Renske speelt samen met vijftig schapen uit haar kudde een unieke theatervoorstelling.

Landgoed de Bonte Belevenis

Medio mei 2008 is de opening van Landgoed de Bonte Belevenis aan de rand van de duinen bij Den Hoorn. Hier worden verschillende ambachten gedemonstreerd en je kunt ook zelf aan de slag. Verder is er een speeltuin, een educatieve kinderboerderij, een natuurtuin en een theeschenkerij.

De Texelse Goochelaar in het theater

Kleine wonderen worden werkelijkheid tijdens de voorstellingen van de Texelse Goochelaar in Theater De Kiekendief. Hij neemt zijn publiek mee naar een wereld met andere wetmatigheden.

IJspret met koek en zopie
Schaatsen kan nu elke dag op Texel! De innovatieve ijsbaan van kunststof op vakantiepark De Krim kan het hele jaar door iedereen gebruikt worden. En natuurlijk ontbreekt de koek en zopie niet.

Texelse comedy op tv
De zondagavond wordt vanaf 20 januari een echte tv-avond voor Texelliefhebbers. De kwaliteitscomedy 'We gaan nog niet naar huis' van de Avro speelt zich af op het eiland.

Wegens succes geprolongeerd:

9 t/m 11 mei: Huiskamertheaterfestival Broadway Den Hoorn

28 september: 2e editie Texel Halve Marathon

Noot voor de redavtie:

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Anja Roubos, medewerker Pers en PR, tel. 0222-362526, e-mail: aroubos@texel.net.

Zie ook www.texel.net.

Met vriendelijke groeten,

VVV TEXEL

Yvonne de Vroede

Office Manager

T: algemeen 0222-314741, direct: 0222-362536 (

Ingezonden persbericht