Ingezonden persbericht


Stedelijk Museum Zutphen
Postbus 4131
7200 BC Zutphen

PERSBERICHT
9 januari 2008

EigenWijs en In the Mood
A capella koren treden op in de Refter van het Stedelijk Museum

Op zondag 20 januari zingen twee vocale ensembles a capella stukken in de Refter van

het Stedelijk Museum. In the Mood is een groot a capella koor uit Apeldoorn en EigenWijs een kleiner koor uit Lochem. Samen staan zij garant voor een middag muzikaal genieten.

In the Mood
Het vocaal ensemble In the Mood uit Apeldoorn bestaat sinds 1995, telt ongeveer vijfendertig leden en zingt a capella in close-harmony stijl met vier- tot zevenstemmige bezetting. Het ensemble heeft een grotendeels Engelstalig repertoire, dat bestaat uit Engelse en Ierse folksongs, Beatle-songs, klassiekers uit de lichte muziek, nummers van The KingŽs Singers, Simon and Garfunkel en anderen. Dirigente Martina Hilarides past de liederen veelal speciaal aan voor de stemgroepen van In the Mood. Ze weet ze zodanig te kleuren dat een zeer speciaal geluid ontstaat. In 2003 bracht In the Mood de cd 'And So it Goes. . . ' uit.

EigenWijs
EigenWijs is een vocal group uit Lochem bestaande uit twaalf mannen en vrouwen. Het repertoire loopt van popsongs, barbershop en close harmony tot jazz. Het merendeel van de overwegend Engelstalige liederen wordt a capella gezongen, maar bij sommige liederen wordt EigenWijs begeleid door hun vaste pianist Victor Wijgand. Onder leiding van dirigent Hanneke Hermkens en stempedagoge Ellen Pieterse probeert EigenWijs op een zo hoog mogelijk niveau muziek ten gehore proberen brengen. Op het jubileumconcert op 17 november 2007 ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van EigenWijs, werd hun dubbel-cd gepresenteerd.

Gesloten museum is niet dicht
Het optreden van EigenWijs en In the Mood is onderdeel van de manifestatie 'Gesloten museum is niet dicht', een uitgebreid activiteitenprogramma tijdens de verbouwing van het Stedelijk Museum: www.stedelijkmuseumzutphen.nl

EigenWijs en In the Mood
A Capella koren treden op in de Refter van het Stedelijk Museum

Zondag 20 januari 2008 om 14.00 uur, Toegang gratis Refter van het Stedelijk Museum Zutphen, Rozengracht 3 te Zutphen

Voor meer informatie en/of digitaal beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Frederieke Jeletich, projectmedewerker pr, (06-21632067, post@cultuurproject.nl)