Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 10 januari 2008

Filmdag Maria & Maria: bijbelse vrouwen in de hoofdrol Zondag 20 januari 12.00-17.00 uur
In aanwezigheid van filmregisseur Nouchka van Brakel.

Omdat de Bijbelse vrouwen in Museum Catharijneconvent zo succesvol zijn, is de presentatie verlengd tot en met 6 april 2008. Reden voor het museum om op zondag 20 januari een speciale filmdag te wijden aan Maria. Twee bijzondere films staan centraal: Mary van regisseur Abel Ferrara en Ave Maria van de Nederlandse regisseur Nouchka van Brakel. Van Brakel is speciale gast tijdens de filmdag: zij zal na afloop zelf de uitleiding en discussie verzorgen. Beide films worden tevens voorafgegaan door kijktips van kenners.

Programma
De film die als eerste op het programma staat is Mary, een fascinerende interpretatie van het evangelie van Maria Magdalena. Een actrice (Juliette Binoche) en een tv-presentator raken in de ban van de boodschap van Maria Magdalena. In Venetië is deze film bekroond met de Speciale Juryprijs. De tweede film is van regisseur Nouchka van Brakel, onder meer bekend van de films Aletta Jacobs en Van de koele meren des doods. Van Brakel maakte Ave Maria uit nieuwsgierigheid naar Maria van Nazareth, één van de bekendste vrouwen uit de wereldgeschiedenis. Voor deze film ging zij op pad naar Spanje, Polen, Turkije én Nederland waar zij mensen filmde die een bijzondere band met Maria hebben.

Bijbelse vrouwen
Aanleiding voor de filmdag is de unieke presentatie Bijbelse vrouwen in de kunst, nog tot en met 6 april te zien in Museum Catharijneconvent. Via 16e- en 17e-eeuwse topstukken kunt u kennismaken met dappere vrouwen als Abigaïl en Ester, de kuise Susanna en de listige dochter van Lot. Na de eerdere succesvolle filmdag De Pater en de Non heeft Museum Catharijneconvent wederom samen met Luce/CRC en de Stichting KFA-Filmbeschouwing een filmdag ontwikkeld, waarbij dit keer de Bijbelse vrouwen een hoofdrol vervullen.

Reserveren
Toegang tot de filmdag Maria & Maria kost ¤ 21,- per persoon in de voorverkoop en ¤ 27,- aan de kassa. Bel om te reserveren en voor meer informatie naar 030 2532149 (Luce/CRC) of kijk op www.luce-crc.nl; www.kfa-filmbeschouwing.nl of www.catharijneconvent.nl.

NOOT VOOR DE REDACTIE -