Nederlands Dans Theater


Dansers Nederlands Dans Theater dansen voor kinderen Sumba

14-01-2008

Dansers Nederlands Dans Theater dansen voor kinderen Sumba Dansers met eigen werk in benefietvoorstelling

`Switch'08, from dancer to choreographer' is de nieuwe naam voor de jaarlijkse Choreografie Worskhop van het Nederlands Dans Theater die dit jaar voor de 20e keer wordt uitgevoerd. Switch'08 is een avond vol hedendaagse dans, georganiseerd en uitgevoerd door de dansers van het Nederlands Dans Theater. De opbrengst van deze avond gaat naar Stichting Sumba Care. De voorstelling vindt plaats op 20 januari in het Lucent Danstheater in Den Haag.

Tijdens `Switch'08, from dancer to choreographer `switchen' de dansers naar de rol van choreograaf en laten de meest bijzondere eigen choreografieën zien, wat leidt tot een gevarieerd programma van korte dansen. De avond is een initiatief van de dansers van het Nederlands Dans Theater I en II. Behalve voor het artistieke gedeelte zorgen zij ook voor de organisatie zoals financiën, zaalhuur en publiciteit.

Switch'08 is naast een benefietvoorstelling, voor de dansers ook een soort ontdekkingsreis naar andere artistieke disciplines. Het verleden heeft bewezen dat dit programma dient als een soort kweekvijver voor nieuw talent. Dansers krijgen op deze manier een kijkje in de keuken van de creatie van een voorstelling en krijgen zo de kans hun talenten voor choreografie te ontwikkelen. Voormalige edities van deze unieke productie hebben al verschillende dansers de weg naar choreografie gewezen. Recente voorbeelden hiervan zijn dansers als Lukás Timulak, Alexander Ekman en Medhi Walerski (hij debuteert in februari 2008 officieel als choreograaf in het programma Dream Play van Nederlands Dans Theater II).

Ieder jaar kiezen de dansers zelf een goed doel uit waar de opbrengst van deze avond naar toe zal gaan. Dit jaar hebben ze gekozen voor Stichting Sumba Care, een ontwikkelingsproject op het gelijknamige Indonesische eiland, plaatselijk ondersteund door Nederlandse vrijwilligers. Tijdens de avond zijn er verschillende acties om een zo groot mogelijke opbrengst te genereren, zoals verkoop van t-shirts, een bijzondere veiling en collectes.

"Het is elk jaar een van de leukeste dansfestijnen van het jaar... Ook deze editie zaten er weer van die kleine briljantjes tussen..." (NRC Handelsblad over de uitvoering van 2007)

De voorstelling begint om 19.30u. en eindigt om 23.00u waarna een spetterende after party met Indonesische snacks, een talentvolle conservatoriumband en DJ begint. Zie voor meer informatie over Switch'08 en Stichting Sumba Care op: www.nederlandsdanstheater.nl