Ingezonden persbericht


Zondag 20 januari, 15.30 uur
Zeeuwse Concertzaal / Verwerijstraat 14, Middelburg Entree: 12/10 euro
Klassieke Indiase muziek van Snehasish Mozumder (mandoline) en ensemble (Niet-westers)
Klassieke Noord-Indiase muziek op mandoline? Op zo n instrument is toch alleen vrij droog, weinig resonerend spel mogelijk ? Zonder boventonen, zonder glissando-technieken zoals op sitar en sarod ? Snehasish Mozumder bewijst het tegendeel. De luisteraar hoort met stijgende verbazing hoe een mandoline als een volwaardig instrument binnen het klassieke Indiase idioom kan passen. Sterker nog, met zijn briljante techniek weet hij tegelijkertijd ook nog een percussief soort spel hierin te integreren, dat doet denken aan het spel op de ud (Arabische luit). Kortom: innovatief, virtuoos en verbazingwekkend tegelijk. Mozumder werd niet voor niets recentelijk nog uitgenodigd door Ravi Shankar om deel te nemen aan het George Harrison Memorial Concert in de Royal Albert Hall te Londen. Snehasish Mozumder wordt op tabla begeleid door Soumitrajit Chatterjee.

Woensdag 23 januari, 21.30 uur

Schuttershof / Schuttershofstraat 1, Middelburg

Entree: 12/10 euro

Bik Bent Braam met Extremen

(Jazz / Impro)

Bik Bent Braam neemt als jazzorkest internationaal een unieke positie in. Sinds de oprichting van de 13-koppige band in 1986 door pianist en componist Michiel Braam is het verloop van concerten steeds minder vooraf vast komen te staan. Braam wil met de Bik Bent net zo vrij kunnen spelen als met een trio. Ieder bandlid krijgt een stuk muziek toegewezen, dat hij naar eigen inzicht kan inzetten in het programma.

In het nieuwe programma van Bik Bent Braam, Extremen , zoekt de band de extremen van de muzikale mogelijkheden op. Door middel van een ingenieus spel van regie-aanwijzingen dwingen de bandleden elkaar tot aan de grenzen van volume, toonhoogte, dichtheid, temperament en speelbaarheid. Dit moge allemaal vrij extreem klinken en ook zijn, tegelijkertijd is het extreem-ironisch dat deze muziek even hilarisch is als goed in het gehoor ligt.

Bent u daar nog ? Een drietal bentleden inmiddels niet meer, maar hun vervangers mogen er zijn (zoek de verschillen).

Bezetting: Michiel Braam (piano), Wilbert de Joode (contrabas), Michael Vatcher (slagwerk), Frans Vermeerssen (tenor- en baritonsaxofoon), Frank Gratkowski (altsaxofoon, klarinetten), Jan Willem van der Ham (altsaxofoon, fagot), Bart van der Putten (altsaxofoon, klarinet), Peter van Bergen (tenorsaxofoon, klarinetten), Peter Haex (tenortuba), Carl Ludwig Hübsch (tuba) Eric Boeren (cornet), Angelo Verploegen (trompet) Wolter Wierbos (trombone).

Willem Kniknie
Directeur MuziekPodium Zeeland
Tel. 06-48529010
E-mail: w.kniknie@muziekpodiumzeeland.nl / w.p.t.c.m.kniknie@freeler.nl

MuziekPodium Zeeland
per adres:
Grote Kerk Veere
Oudestraat 26, 4351 AV Veere
Tel. 0118-623650 / Fax. 0118-624754
Reserveren: 0900-3300033
E-mail: w.kniknie@muziekpodiumzeeland.nl Website: www.muziekpodiumzeeland.nl