Arnold zegt: Opgehaald bestand -> Mediaberichten Titelbalk gaf: Subject was: Mediaberichten

Politie Limburg-Noord

Politie zoekt getuigen van mishandeling

Datum: 20-01-2008
Tijd bericht: 13:23
Plaats: Venlo
De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een 20-jarige man uit Venlo.

De man fietste vrijdagavond rond 21.00 uur over de Kaldenkerkerweg. Ter hoogte van het subkampje liepen 3 of vier jongens naar hem toe en spraken hem aan. Het slachtoffer stopte omdat hij dacht dat de jongens hem iets wilden vragen. De jongens spraken hem in de Duitse taal aan en gaven aan dat hij zijn zakken moest leeghalen. Het slachtoffer gaf aan dat hij niets bij zich had waarop hij door de jongens werd geslagen. Het slachtoffer zag dat vanaf de overzijde van de weg nóg 3 jongens naar hem toe liepen en ook deze begonnen hem te slaan. Ondertussen probeerden de jongens de zakken van het slachtoffer te legen.

Het slachtoffer wist te ontkomen en vluchtte. De jongen zag een busje rijden en wenkte dat deze moest stoppen. Het busje stopte, maar toen ook de groep jongens naderde, reed de bestuurder van de bus weer verder. Eén van de jongens, gekleed in een grijs vest, pakte het slachtoffer beet en sloeg hem opnieuw. Hierna kon het slachtoffer op zijn fiets stappen en ontkomen. De jongens liepen weg in de richting van de Vierpaardjes.

Het slachtoffer geeft aan dat de daders allemaal rond de 20-jaar oud zijn. Ze spraken allen Duits en zijn van Marokkaanse of Turkse afkomst. Ze droegen bijna allemaal een zwarte jas met een bontkraag. Ook hadden de meeste daders een muts op. De dader met de grijze jas had een opvallend mottig gezicht.

De politie roept getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of bij een politiebureau in Venlo.