Politie Brabant-Noord

Horeca

Regio Brabant-Noord, 20-01-2008

- 's-Hertogenbosch - Een 42-jarige Bosschenaar werd in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Karrenstraat aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vorderingen van agenten. Hij was lastig bij portiers van een discotheek en weigerde te vertrekken. De man beweerde door de portiers te zijn mishandeld, maar uit de beelden van de bewakingscamera's bleek dat niet waar te zijn. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Na een feest in de Maaspoorthal is zondagnacht een 43-jarige man aangehouden omdat hij een ruit had vernield. Hij was boos omdat hij zijn jas kwijt was en niet naar zijn zin werd geholpen door personeel.

- Vugh - De politie hield zaterdagnacht op de Ploegstraat omstreeks 02.15 uur een 24-jarige Vughtenaar aan terzake belediging. Hij schold ten overstaan van uitgaanspubliek agenten uit voor 'kankerlijers' en 'homo'. Ondanks dat hij daarna probeerde te ontkomen, kon een politieman hem nog in de kraag grijpen. Hij werd in de loop van de ochtend na verhoor in vrijheid gesteld.

- Uden - Nabij een cafe aan de Birgittinessenstraat is zondagochtend rond 01.00 uur een 20-jarige man met de Poolse nationaliteit aangehouden, omdat hij betrokken was bij een vechtpartij en daarbij pepperspray gebruikte. Hij werd na verhoor in vrijheid gesteld en het busje pepperpsray wordt vernietigd.

- Oss - Een 38-jarige Ossenaar is zaterdagnacht op de Eikenboomgaard aangehouden in verband met bedreiging en discriminatie van een horecaportier. De man bedreigde in het bijzijn van agenten de portier met de dood en beledigde hem op basis van zijn huidskleur. Tijdens de aanhouding bemoeide veel omstanders zich ermee en sommigen probeerden de verdachten te ontzetten. Er moest onder een politiehond aan te pas komen om dat te voorkomen.

De politie hield zaterdagochtend rond 04.30 uur een 30-jarige Ossenaar aan die ervan werd verdacht een deur van een restaurant te hebben vernield. Omdat hij verklaarde dat hij door de 51-jarige restauranteigenaar was geslagen en met pepperspray was bespoten, werd ook deze aangehouden. Er werd echter geen pepperspray aangetroffen. Beiden zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Kennelijk was er discussie geweest over de levering van eten.

- Boxmeer - In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie een 19-jarige Bosschenaar aan die problemen had veroorzaakt in een horecagelegenheid aan de Spoorstraat. Hij was door portiers buiten gezet, maar weigerde te vertrekken. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

In het verlengde van deze aanhouding werd nog een 17-jarige man uit Milsbeek aangehouden, die het nodig vond agenten te beledigen met het woord 'Kankerlijer'. Ook hij is afgehoord en daarna vrijgelaten.