Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 januari 2008

Taxichauffeuse overvallen

Op de Asterstraat in Enschede is een taxichauffeuse in de nacht van zaterdag op zondag overvallen door een klant. De politie Twente roept mogelijke getuigen op om zich te melden. Enschede
Op zondag 20 januari 2008 omstreeks 04.20 uur is aan de Asterstraat in Enschede een 51-jarige taxichauffeuse uit Hengelo overvallen door een klant, die zij even daarvoor had opgepikt aan de Marktstraat in Enschede. De klant wilde afrekenen op het moment dat de taxi was aangekomen aan de Asterstraat. De klant vroeg of de taxichauffeuse geld kon wisselen. Op het moment dat de taxichauffeuse haar portemonnee pakte spoot de klant haar vloeistof in het gezicht en ontstond er een worsteling. De taxichauffeuse trapte het gaspedaal in tijdens deze worsteling. De taxi botste hierop tegen twee houten palen en kwam tot stilstand. De klant trok de chauffeuse uit de auto en nam de portemonnee mee en rende weg. De chauffeuse is i.v.m. de vloeistof die in haar gezicht en ogen is gespoten door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze verder is behandeld. De politie zou graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben dat te maken kan hebben met deze overval. Ook zou de politie graag in contact komen met mensen die op basis van onderstaand signalement de politie meer informatie kunnen geven. Het signalement van de overvaller:
-man;

-slank postuur;

-185-190 cm lang;

-ingevallen gezicht;

-donkerblauw trainingspak vermoedelijk met strepen op de arm;
-lichtkleurige pet;

-sprak met Twents accent;

-roker.
Informatie kan worden doorgegeven via het telefoonnummer 0900-8844 van de politie Twente of via Meld Misdaad Anoniem tel. 0800-7000. (bps: 08-008556)

Verkeersongeval met letsel

Automobilist onder invloed van alcohol rijdt met zijn auto tegen een boom op de Larenseweg in Markelo. De man raakt bij het ongeval ernstig gewond en wordt overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis.

Markelo

Op zaterdag 19 januari 2008 reed een 21-jarige automobilist uit Lochem op de Larenseweg in Markelo tegen een boom. De man had waarschijnlijk een bocht niet goed ingeschat, waardoor hij in de berm terechtkwam en met de linkervoorzijde van zijn auto tegen een boom aanreed. De man werd hierop overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis in Deventer. De man had teveel alcohol genuttigd. In het ziekenhuis is een bloedproef van de automobilist afgenomen. (bps: 08-008517)

Voetgangers komen onder auto

Twee voetgangers worden zaterdagmorgen 19 januari niet gezien door een automobilist, waardoor een aanrijding ontstond op Bornsestraat in Almelo.

Almelo

Op zaterdagmorgen 19 januari 2008 ontstond er omstreeks 08.15 uur op de splitsing met de Bornsestraat en de Schipbeekstraat in Almelo een aanrijding tussen een personenauto en twee voetgangers. Een 49-jarige automobilist uit Almelo kwam vanaf het wethouder van Dronkelaarsplein gereden en wilde op de Bornsestraat linksaf de Schipbeekstraat inrijden. Op dat moment staken twee voetgangers, een 63-jarige vrouw en een 67-jarige man uit Almelo, de straat over. De automobilist kon hen niet meer ontwijken, waardoor de aanrijding ontstond. De voetgangers zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (bps: 08.-008212)

Automobilist raakt rijbewijs kwijt

Een 63-jarige automobilist uit Nijverdal is zijn rijbewijs kwijtgeraakt i.v.m. rijden onder invloed.

Nijverdal

Op zaterdag 19 januari omstreeks 19.25 uur werd een 63-jarige automobilist uit Nijverdal op de Duivecatelaan in Nijverdal gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De man bleek teveel alcohol te hebben genuttigd. Hij blies 1,57 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt. (bps: 08-008401)

Veelpleegster aangehouden

Een 40-jarige winkeldievegge is op zaterdag 19 januari 2008 aangehouden in een winkel aan de Burgemeester van Veenlaan in Enschede.

Enschede

Op zaterdag 19 januari omstreeks 17.10 uur is een 40-jarige vrouw afkomstig uit Enschede in een winkel aan de Burgemeester van Veenlaan in Enschede aangehouden i.v.m. winkeldiefstal. De winkeldievegge is hierop overgebracht naar het politiebureau in Enschede, waar zij in verzekering is gesteld. De vrouw staat als veelpleegster geregistreerd. (bps: 08-008372)

Automobilist belandt in de sloot

Een 34-jarige automobilist onder invloed van alcohol en niet in het bezit van een rijbewijs belandt met zijn auto in de sloot.

Wierden

Een 34-jarige Poolse automobilist reed zaterdagmorgen 19 januari omstreeks 11.45 uur met zijn auto de sloot in op de Lage Eggeweg in Wierden. De man bleek flink onder invloed van alcohol te verkeren en niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man blies 2,61 promille. Proces-verbaal werd opgemaakt. (bps: 08-008252)

Rijbewijs ingevorderd

Beginnend bestuurder verkeert onder invloed van alcohol en raakt hierdoor zijn rijbewijs kwijt.

Hellendoorn

Een 25-jarige automobilist uit Nijverdal werd op zaterdag 19 januari omstreeks 01.10 uur gecontroleerd op het gebruik van alcohol op de Ninaberlaan in Hellendoorn. De automobilist, een beginnend bestuurder, bleek teveel alcohol te hebben genuttigd. De man blies 1,57 promille. Zijn rijbewijs is hierop ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt. (bps: 08-008156)

Verkeersongeval met letsel

Op vrijdag 18 januari 2008 komen twee auto's met elkaar in aanraking op de kruising van de Lijsterstraat, IJsselstraat en de Fazantstraat in Enschede. Een inzittende moest hierdoor worden overgebracht naar het ziekenhuis i.v.m. letsel dat was ontstaan.

Enschede

Op vrijdag 18 januari 2008 ontstond er omstreeks 18.50 uur een aanrijding tussen twee personenauto's op de kruising van de Lijsterstraat, IJsselstraat en de Fazantstraat in Enschede. Een 44-jarige automobilist uit Enschede reed over de Lijsterstraat, komende vanuit de richting van de Eemsstraat, richting IJsselstraat. De man verleende op de eerder genoemde kruising geen voorrang aan een voor hem van rechtkomende auto bestuurd door 40-jarige automobiliste uit Enschede. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij een 33-jarige vrouw afkomstig uit Enschede, inzittende van de eerstgenoemde auto, gewond raakte en met onbekend letsel met het busje van de huisartsenpost is overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 08-008086)

Mishandeling

In de binnenstad van Enschede werd een 40-jarige Enschedeer door een 29-jarige plaatsgenoot mishandeld.

Enschede

Op zaterdag 19 januari omstreeks 03.10 uur vond er een mishandeling plaats tussen twee Enschedeers op de Stadsgravenstraat. Een 29-jarige Enschedeer mishandelde een 40-jarige plaatsgenoot door hem de slaan en te schoppen. De 40-jarige man liep hierdoor letsel op aan gezicht. De 29-jarige is door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau, waar hij in verzekering is gesteld. (bps: 08-008191)

Twee mannen aangehouden i.v.m. bedreiging

Op vrijdagmiddag 18 januari 2008 heeft de politie twee mannen aangehouden i.v.m. een bedreiging die eerder deze week had plaatsgevonden.

Almelo/Hengelo

Op vrijdagmiddag 18 januari heeft de politie een 27-jarige man uit Enschede, in een woning aan de Slachthuisweg in Hengelo, en een 31-jarige man uit Almelo, in een woning aan de Jan Steenstraat in Almelo, aangehouden en overgebracht naar het bureau, waar ze in verzekering zijn gesteld. Dit i.v.m. het feit dat zij verdacht worden betrokken te zijn geweest bij een bedreiging van een 40-jarige man uit Almelo op dinsdag 15 januari 2008 en van het feit dat ze mogelijk in het bezit zijn van vuurwapens. De aangehouden mannen zouden dinsdagavond de 40-jarige man in zijn woning aan de Rappersweg in Almelo met een vuurwapen hebben bedreigd en geslagen dit mogelijk i.v.m. drugshandel. (bps: 08-006724)

tel.: 053-4555588


---- --