Politie Groningen

Damsters aangehouden voor mishandeling en vernielingen

Getuigen en aangevers gezocht

Groningen, 20-01-2008 o De politie heeft zaterdagnacht op het Centraat Station van Groningen twee inwoners van Appingedam aangehouden. De twee mannen van 18 en 21 jaar worden ervan verdacht eerder die nacht een 29-jarige Groninger te hebben mishandeld. De Stadjer liet zijn hond uit en zag dat de mannen in de Heresingel diverse autos vernielden. Toen hij hier wat van zei, kreeg hij een trap en gingen de Damsters er vandoor.

Agenten werden op de Heresingel rond 2.45 uur door twee fietsers geattendeerd dat twee mannen diverse autos hadden vernield. Beide heren zouden in de richting van het station lopen. Inmiddels werd via de meldkamer ook duidelijk dat de verdachten vermoedelijk te maken hadden met de mishandeling van de 29-jarige Stadjer. Hierop werden de Damsters aangehouden.

Uit een onderzoek in de Heresingel bleek dat minstens 13 autos waren vernield. De politie vraagt gedupeerden aangifte te doen van de vernielingen. Ook is de politie op zoek naar getuigen van de vernielingen en de mishandeling. Graag zou de politie willen spreken met de fietsers die de agenten aanspraken in de Heresingel. De politie is telefonisch bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief).