Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 20 januari 2008

Regio, 20-01-2008

Aanhouding poging tot doodslag

HOOFDDORP - 19 januari. Politieagenten hielden omstreeks 23.45 uur een 24-jarige automobilist uit Nieuw-Vennep aan. De agenten stonden kort daarvoor op de Kruisweg toen zij de verdachte met hoge snelheid hoorden aan komen rijden. De verdachte reed daarbij met zo'n hoge snelheid over de verkeersdrempels dat hij met zijn vier wielen los kwam. Tussendoor remde hij fors af en trok dan weer met spinnende banden op. De agenten gaven hem daarop een stopteken. Dit negeerde hij en zij moesten weg springen om te voorkomen aangereden te worden. Zij achtervolgden hem daarop. Op de Nieuweweg reed de verdachte zich klem, waarna hij is aangehouden. Twee inzittenden jongemannen zijn heengezonden. De verdachte bleek onder invloed van alcohol. Hij kwam aan een promillage van 1,39. Zijn rijbewijs zal worden ingevorderd en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Bedreiger aangehouden

HAARLEM - 19 januari. Omstreeks 00.50 uur hielden politieagenten een 23-jarige Haarlemse automobilist aan in Schalkwijk. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor bij een verkeersruzie in de Anijsstraat een andere automobilist te hebben bedreigd met een hakbijl. Na zijn aanhouding is de bijl in zijn auto gevonden en in beslag genomen. De verdachte bleek onder invloed van alcohol. Hij is voor nader onderzoek ingesloten en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Diefstal met geweld

HOOFDDORP - 18 januari. De politie stelt een onderzoek in naar de gewelddadige beroving van een fiets. Een 17-jarige Hoofddorper is omstreeks 20.35 uur op het Kellogg fietspad mishandeld en beroofd van zijn fiets door drie jongens. Zijn fiets is later in de omgeving teruggevonden. Getuigen van de beroving worden verzocht te bellen met de politie via 0900 - 8844.

Aanhoudingen beroving

HAARLEM - 20 januari. Omstreeks 00.10 uur hielden politieagenten na een achtervolging op aanwijzing van een getuige twee Haarlemmers van 15 en 16 jaar aan op de Kruisweg. Zij worden ervan verdacht kort daarvoor een 21-jarige Haarlemmer te hebben beroofd van zijn portemonnee. In eerste instantie lieten de verdachten, die deel uitmaakten van een groepje van ongeveer 8 jongens, het slachtoffer onder dreiging weed kopen in een coffeeshop. Toen hij terugkwam en hen het wisselgeld gaf, beweerden zij dat hij te weinig terug gaf en stalen zij zijn portemonnee. Politieagenten zagen de verdachten rennen in het Kenaupark, achtervolgd door een getuige. Zij konden hen daarop aanhouden. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Berover aangehouden

UITGEEST - 20 januari. Omstreeks 04.00 uur hielden politieagenten op De Kleis een 19-jarige Haarlemmer aan. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor op de Hogeweg met geweld een 50-jarige man te hebben bestolen van zijn mobiele telefoon. De telefoon is tussen geparkeerde auto's teruggevonden. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Aanhoudingen huiselijk geweld (4x)

HOOFDDORP - 20 januari. Omstreeks 00.25 uur is een overspannen 18-jarige Hoofddorper met behulp van een politiehond overmeesterd. De jongeman bedreigde kort daarvoor zijn vader met een mes. Toen gealarmeerde politieagenten bij de woning kwamen vluchtte hij weg, gewapend met twee messen. Om de agenten bij zich weg te houden verwondde hij zich aan zijn arm en hij dreigde zichzelf van het leven te beroven. Door inzet van een politiehond kon hij daarop worden overmeesterd. Hij is vervolgens overgebracht naar een ziekenhuis waar hij is behandeld aan de bijtwond aan zijn been en de door zichzelf toegebracht verwonding aan zijn arm. De ingeschakelde crisisdienst achtte opname van de jongeman niet noodzakelijk. Hij is daarop voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

IJMUIDEN - 18 januari. Omstreeks 21.45 uur hielden politieagenten een 26-jarige IJmuidenaar aan. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor in de woning van zijn moeder diverse vernielingen te hebben gepleegd. Zijn moeder vluchtte uit angst de woning uit. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De volgende dag is hij na verhoor heengezonden. Hij wenste geen verklaring af te leggen. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

HOOFDDORP - 19 januari. Een 46-jarige Hoofddorpse deed aangifte van mishandeling door haar vriend. Deze 46-jarige man, die inmiddels de woning had verlaten is toen hij zich op verzoek meldde aan het bureau aangehouden en vervolgens voor nader onderzoek ingesloten. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

HAARLEM - 19 januari. Een 36-jarige Haarlemse deed aangifte van mishandeling door har vriend. Deze 48-jarige man is vervolgens in de woning aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Vernieler aangehouden

HAARLEM - 20 januari. Politieagenten hielden omstreeks 02.00 uur op de Kloppersingel een 23-jarige Haarlemmer aan. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor enkele fietsen te hebben vernield. Tegen een van de fietsen gaf hij enkele trappen. Een andere gooide hij in het water.

Verdachte aangehouden, nepartikelen in beslag genomen.

BEVERWIJK - 19 januari. Controlerende politieagenten hielden omstreeks 14.45 uur op de Buitenlanden een 28-jarige handelaar uit Alphen aan de Rijn aan. De man bood in zijn marktkraam kleding aan. Bij het zien van de politieagenten begon hij zijn marktkraam te ontruimen. Hij erkende dat hij namaakkleding te koop aanbood. Hij is daarop aangehouden en zijn handel is in beslag genomen. De agenten namen bij nog enkele kennelijk in de haast onbeheerd achtergelaten kramen goederen in beslag. Ook daarvan wordt vermoed dat het om nepartikelen gaat. Dat waren ruim vijftig

flesjes parfums en vijfhonderd kledingsstukken.

Getuigenoproep

HAARLEM - 18 januari. De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeing. Een 21-jarige

Haarlemse fietsster stak omstreeks 17.55 uur de Amsterdamstraat over. Zij werd op dat moment tegemoet gefietst door een man en een vrouw. De man gaf haar vervolgens een duw waardoor zij vlak bij passerende auto's kwam te vallen. Zij liep geen letsel op de door de valpartij. Getuigen van het voorval worden verzocht contact op te nemen met de Haarlemse politie via 0900 - 8844.

Aanhoudingen openlijk geweld

HAARLEM - 20 januari. Politieagenten hielden omstreeks 04.25 uur twee jongemannen aan van 19 jaar op de Leidsevaart. Zij worden ervan verdacht kort daarvoor een 23-jarige Castricummer te hebben geschopt en geslagen. Deze had hen kort daarvoor in een nabijgelegen uitgaansgelegenheid aangesproken op hun taalgebruik. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Onder invloed

HEEMSKERK - 19 januari. Omstreeks 20.15 uur hielden politieagente op de Marquettelaan een 47-jarige Heemskerkse automobilist aan. Deze bleek dronken zijn auto te besturen. Hij kwam aan een promillage van 2,42, normaal hoog genoeg om een rijbewijs in te vorderen. Dat kon niet bij de verdachte want die bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ingevorderd rijbewijs

HOOFDDORP - 19 januari. Omstreeks 13.10 uur vorderden politieagenten het rijbewijs in van een 38-jarige Hoofddorpse automobilist. Hij overschreed op de Weg om de Noord de maximumsnelheid met 58 km en reed 138 km terwijl daar 80 km is toegestaan. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Fietsendieven aangehouden

HAARLEM - 19 januari. Omstreeks 05.00 uur hielden politieagenten op het Kennemerplein twee jongemannen aan. Zij betrapten hen op heterdaad toen zij fietsen stalen uit de fietsenstalling. Het duo, een 20-jarige Haarlemmer en een 18-jarige Hillegommer werden overgebracht voor verhoor naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. De weggenomen fietsen zijn aan het bureau gestald. Er is nog geen aangifte van binnengekomen. Op 20 januari omstreeks 01.00 uur is in de Schoutensteeg een 19-jarige Haarlemmer ook op heterdaad aangehouden die een fiets stal. Ook van deze fiets is nog geen aangifte binnengekomen.