Ingezonden persbericht


PVDA jongeren Amsterdam: nieuw jongeren-huisvestingsbeleid gemeente Amsterdam verdubbelt het probleem.

De gemeente Amsterdam is van plan om de komende jaren 4800 woningen voor jongeren te realiseren. In de praktijk komt het plan echter neer op een daling. "Het lijkt er op dat de gemeente niet kan rekenen. Als we 4.800 nieuwe woningen bouwen en we slopen er 13.158 dan mag het toch duidelijk zijn dat het aantal woningen afneemt, " aldus woordvoerder huisvesting van de Jonge Socialisten Amsterdam, Ruben van der Linde.

Het gebrek aan wiskundig inzicht is volgens de Jonge Socialisten Amsterdam nog maar het topje van de ijsberg. Van der Linde: "We zien ook nog eens forse tegenslagen. Zo is de bouw van 3000 woningen bij Uilenstede door het rijk teruggefloten en levert ook de bouw van de Amstelcampus in Amsterdam Oost/Watergraafsmeer aanzienlijk minder woningen op dan gedacht. Daarnaast blijkt dat stadsdelen die in het plan honderden woningen moeten bouwen er niet eens 50 kunnen realiseren." De Jonge Socialisten maken zich ook zorgen over de motie Ten Hoop: "Als er een verbod op kraken wordt doorgevoerd, kost dat de jongeren in Amsterdam naar schatting ook nog eens 2000 woonplaatsen," aldus van der Linde. Het gemeentebeleid kan dan ook zacht gezegd rampzalig worden genoemd. Als dit plan in haar huidige vorm doorgang vindt, staan er binnenkort nog eens 9.000 jongeren op straat, terwijl er momenteel al een tekort van circa 9000 studentenwoningen is. Dit betekent dus een verdubbeling van het probleem. Je zou bijna denken dat de gemeente er op uit is om jongeren dakloos te maken.

De Jonge Socialisten roepen de gemeente Amsterdam dan ook op 18000 tenten aan jongeren te verstreken. Van der Linde: "Een tent lijkt zo langzamerhand nog de enige manier voor jongeren om in Amsterdam te kunnen wonen. Als alternatief zijn wij natuurlijk ook tevreden als dit plan in haar huidige vorm van tafel gaat."



Ingezonden persbericht