Politie Zuid-Holland-Zuid

20/01 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 20-01-2008

GROTE VERKEERSCONTROLE LEVERT BEKEURINGEN OP
DORDRECHT - Een grote verkeerscontrole op het terrein van Rijkswaterstaat aan de Laan der Verenigde Naties heeft op 17 januari twintig waarschuwingen en acht bekeuringen opgeleverd. De controle had als doel de verkeersveiligheid te verhogen en diende tegelijkertijd als examen voor een aantal agenten in opleiding die de controle organiseerden en coördineerden.
De controle vond plaats op het terrein van Rijkswaterstaat. In samenwerking met de Regionale Verkeers Ondersteuning van de Politie Zuid-Holland-Zuid, de Belastingdienst en Rijkswaterstaat werden zon 52 voertuigen naar de kant gehaald. Er werden 29 overtredingen geconstateerd die in de minder ernstige gevallen werden afgedaan met een waarschuwing. Acht zwaardere overtredingen die de verkeersveilig direct in gevaar brachten, werden beloond met een evenzoveel bekeuringen. Eén kentekenbewijs werd ingevorderd. Met een mobiele camera werden de kentekens van bijna 1400 autos gelezen. Resultaat daarvan was dat twaalf voertuigen de controleplaats op gedirigeerd werden. De Belastingdienst heeft in totaal acht 'hits' gehad. Daarvan hebben vier bestuurders het verschuldigde bedrag (totaal 2116 euro) direct voldaan. Van vier bestuurders werd de auto vanwege een belastingschuld in beslag genomen. De agenten in opleiding zijn overigens geslaagd voor hun examen.

AANTAL AANGIFTEN VAN AUTO-INBRAKEN IN KRISPIJN GEDAALD Dordrecht - Het aantal aangiften van auto-inbraken in Krispijn is sinds 13 januari flink gedaald. De oogst aan aangiften stond vanaf december 2007 tot 13 januari op zon 30 stuks. Sinds 13 januari zijn twee aangiften vanuit Krispijn binnengekomen. De Politie Zuid-Holland-Zuid sluit niet dat de aanhouding van een 22-jarige veelpleger uit Rotterdam op 13 januari verband houdt met de afname van aangiften. De man wordt verdacht van inbraak in meerdere autos en zit sinds 13 januari vast. Mogelijk heeft een actie van medewerkers van de afdeling Toezicht van de gemeente Dordrecht de aangiftecijfers ook gunstig beïnvloed. Zij controleerden op 15 januari in een Niets erin - niets eruit-actie autos op het Baerleplantsoen en Vlietweg. De actie had een positief resultaat: er werden geen kostbare en in het zicht liggende goederen in autos aangetroffen.

DUBBEL PECH MET BROMMER
DORDRECHT In het Burgemeester Beelaertspark heeft de politie op zaterdagmiddag een 16-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden. De jongen had zijn helm half op. Een surveillerende agent reed hem achterna en gaf een stopteken. Hieraan gaf de jongen geen gehoor. De bijrijdster, zijn vriendin, zag daarop dat er politie achter hen reed. Daarop stopte de jongen. Hij kon zich niet legitimeren en had geen bromfietscertificaat bij zich. Hij krijgt een bekeuring voor het niet dragen van een helm en het niet kunnen tonen van zijn bromfietscertificaat.

AANGEHOUDEN NA DIEFSTAL LINGERIE
DORDRECHT Twee meisjes in de leeftijd van 12 en 13 jaar uit Zwijndrecht zijn op zaterdagmiddag 19 januari aangehouden nadat zij werden betrapt op winkeldiefstal. Een beveiligingsbeambte in een winkel aan de Bagijnhof zag één van de meisjes een BH in haar tas stoppen. Toen zij naar buiten liepen sprak de beveiliger de dames aan. Ze konden geen kassabon tonen.
Ze werden daarop overgedragen aan de politie waarna ze werden meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek de buit te bestaan uit diverse lingerie waar afstand van werd gedaan. De meisjes zijn na verhoor overgedragen aan hun ouders.

GRAFFITI
ZWIJNDRECHT Op zaterdagmiddag 19 januari heeft de politie twee jongens van 14 en 16 jaar uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden. De Gemeenschappelijke Meldcentrale kreeg een melding dat er op het NS-station in Zwijndrecht graffiti werd gespoten. Aan de hand van een signalement konden de jongens worden aangehouden. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau waar ze afstand deden van hun spuitbussen en verklaarden de graffiti te hebben gespoten. Ze zijn na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.