Politie Zaanstreek-waterland

Niewsberichten zondag 20 januari 2008

Zaanstreek-Waterland, 20-01-2008 o Overval videotheek, brutale jongeren aangepakt en mobieltje gestolen

Overval videotheek

Purmerend, vrijdag 18 januari 2008, 21:25 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een gewapende overval op videotheek "Mega" aan het Wormerplein. Een 18-jarig personeelslid was vrijdagavond alleen in de zaak toen tegen half tien een geheel in het zwart geklede man de zaak binnenrende, geld eiste en dreigde met een vuurwapen. De met een bivakmuts vermomde overvaller deed een greep in de kassa en rende weg met een klein geldbedrag. Buiten sprong hij op een fiets en reed bij de shoarmazaak "Cleopatra" rechtsaf. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de recherche via 0900-8844.

Brutale jongeren aangepakt

Landsmeer, zaterdag 19 januari 2008, 00:20 uur.

Een groepje jongelui was zeer luidruchtig aanwezig ter hoogte van het politiebureau en er werd hard geschreeuwd naar surveillerende agenten. Een 17-jarige meisje uit Badhoevedorp maakte het erg bont en kreeg een bekeuring. Een leeftijdgenoot uit Landsmeer werd daarop beledigend naar de politiemensen en werd aangehouden. Hij werd na het in ontvangst nemen van een bekeuring door zijn moeder opgehaald.

Met drank op motor

Purmerend, zaterdag 19 januari 2008, 04:30 uur.

De politie heeft een 49-jarig man uit Zuidoostbeemster aangehouden omdat hij op de Gedempte Singelgracht een motorfiets bestuurde terwijl hij vermoedelijk onder invloed verkeerde van alcoholhoudende drank. De man blies in eerste instantie een alcoholindicatie maar weigerde na aanhouding verder mee te werken aan een ademanalyse. Wegens recidive en weigering werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt en een onderzoek wordt ingesteld naar de
rijvaardigheid van de verdachte.

Inbraken

Westzaan, zaterdag 19 januari 2008.

De politie stelt een onderzoek in naar twee woninginbraken op het Zuideinde die hebben plaatsgevonden in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen half één en zeven uur. Bewoners van een vrijstaande woning hoorden tussen half twee en kwart over twee vreemde geluiden maar sloegen daar vanwege het onstuimige weer geen acht op. In de ochtend bleken onder meer laptopcomputers, een telefoon en een fototoestel verdwenen. De achterdeur bleek met vermoedelijk een schroevendraaier geforceerd om binnen te komen. Een eveneens vrijstaande woning aan het Zuideinde werd betreden door het inslaan van een ruitje van de achterdeur waarna deze kon worden geopend. Ook hier verdween een laptopcomputer. Verder worden onder meer een fototoestel, mobiele telefoons, geld en autosleutels vermist. Voor de deur stond een grijze Peugeot Partner geparkeerd. Het voertuig met kenteken 43-TB-FF werd meegenomen. In de ochtenduren werd op Klein Engeland in Westzaan een in Limburg gestolen auto aangetroffen. De politie onderzoekt of de diverse zaken met elkaar in verband kunnen worden gebracht. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Assendelft /Westzaan via 0900-8844.

Mobieltje gestolen

Zaandam, vrijdag 18 januari 2008, 10:26 uur.

Een 15-jarige scholier uit Zaandam heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn gloednieuwe mobiele telefoon tijdens een gymles. De politie stelde een onderzoek in en heeft de volgende dag een 16-jarige klasgenoot uitgenodigd aan het bureau. De jongen vertelde in eerste instantie dat hij van niets wist. Hij werd ingesloten en in verzekering gesteld. De volgende dag bekende hij dat hij de telefoon uit de jas van zijn klasgenoot had gestolen. Hij zou de telefoon niet meer in bezit hebben maar deze hebben weggegeven aan een vriendje. Deze 15-jarige vriend uit Zaandam kwam na een telefoontje van de jeugdrechercheur naar het bureau met het gestolen telefoontje. De telefoon werd aan de eigenaar terug gegeven en proces-verbaal wordt opgemaakt.