Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom (20/1)

BERGEN OP ZOOM, 20 januari 2008

Twee mannen aangehouden voor diefstal fiets

WOUW: Een 17-jarige inwoner uit Wouw en een 18-jarige jongen van de Wouwse plantage zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden voor het stelen van een fiets aan de Plantagebaan in Wouw. De politie hield de beide jongens aan bij de woning van een van de verdachte. Tegen beide jongens is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na vernieling taxi

BERGEN OP ZOOM: Een 27-jarige man uit Bergen op Zoom is zaterdagnacht aangehouden voor het vernielen van een taxi. Na een woordenwisseling tussen de taxichauffeur en de man trapte de verdachte tegen de taxi. De taxichauffeur heeft hiervan melding gedaan bij de politie. De politie heeft de man aangehouden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt

Arrestatie na melding vernieling aan auto

FIJNAART: De politie heeft vannacht omstreeks 03.15 uur op de Voorstraat een 17-jarige jongen uit Oudenbosch aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de vernieling aan een auto. De politie arresteerde de jongen op aanwijzing van een buurtbewoner. De verdachte ontkende de vernieling. Hij gaf wel toe dat hij betrokken was geweest bij een vechtpartij. Op de bedoelde auto zit een veeg. De verdachte is na verhoor weer vrijgelaten.

Arrestatie na vernielingen aan tankstation

ROOSENDAAL: De politie heeft vannacht omstreeks 02.20 uur op de Antwerpseweg een 19-jarige Roosendaler aangehouden die verdacht wordt van het plegen van vernielingen aan de pompen van een tankstation aldaar. Hierbij was een vuurtje aangestoken. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie ging met verschillende eenheden na een melding ter plaatse. Een getuige vertelde dat de dader een blanke man was die het park Vrouwenhof was in gerend. Een politieman zag de verdachte wegduiken ter hoogte van de skatebaan in de bosschages, Hij werd aangehouden. In zijn fouillering vond de politie twee vlindermessen. Bij het tankstation was een bak afgebroken. Ook lagen enkele slangen op de grond. Tevens had de getuige gezien dat de verdachte met vuur bezig was geweest.

Arrestatie huiselijk geweld

ROOSENDAAL: De politie heeft gisteravond in Roosendaal een 36-jarige man aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 43-jarige echtgenote. Er zijn relationele problemen. Gisteravond rond 22.30 uur was een ruzie geëscaleerd waarbij de verdachte zijn vrouw geslagen en geschopt zou hebben. Ook zou hij haar een knietje tegen haar maag gegeven hebben. De verdachte is vandaag verhoord. Hij had haar wel geduwd, maar zou zelf door haar geslagen zijn. Hij is na verhoor weer vrijgelaten.

Aanhouding niet voldoen aan bevel of vordering

ROOSENDAAL: Vannacht werd omstreeks 02.10 uur op de Markt een 34-jarige man met de Poolse nationaliteit aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering om te vertrekken. De man was uit een café gezet en bleef voor de deur staan vervelen. Hij eiste zijn as terug die kennelijk nog binnen hing. Hij kreeg te horen dat hij die de volgende dag op kon halen. Even later zagen de agenten dat de man ondanks de vordering toch weer richting het café liep. Hierop is hij aangehouden. Hij is vandaag via een tolkentelefoon gehoord. Hij had het niet goed begrepen. Zijn werkgever heeft voor hem de boete van 110 euro betaald.

Vonnisklant moet nog 15 dagen zitten

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmiddag heeft zich aan het bureau aan de Jacob Obrechtlaan een 26-jarige inwoner van Bergen op Zoom gemeld. Hij kwam zich met een weekendtas bij zich melden vanwege een nog openstaande gevangenisstraf van 15 dagen. Agenten waren s morgens nog bij hem aan de woning geweest, maar toen was hij niet thuis.

Roosendaalse gewond bij verkeersongeval

RUCPHEN Vanmiddag is omstreeks 13.15 uur op Rijksweg A-58 t.h.v. Seppe een 57-jarige Roosendaalse gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. Ze botste met haar auto door nog onbekende oorzaak tegen de middengeleiding. Aanvankelijk werd uitgegaan van een beknelling, daarom werd ook de Traumaheli gewaarschuwd. Dit bleek echter niet het geval te zijn. Zij werd met letsel aan haar gezicht overgebracht naar het ziekenhuis in Roosendaal.

Auteur: Willem van Hooijdonk