Hulpverleningsregio Haaglanden


Brand Marktweg, Den Haag

Den Haag, 20 januari 2008

Brand in een portiek

Vannacht om ongeveer half vijf is in een portiek op de begane grond van een woongebouw aan de Marktweg brand ontstaan. De bewoners van de woning op de derde verdieping zijn met rookinhalatieklachten vervoerd naar een ziekenhuis.

De brand is vermoedelijk door brandstichting ontstaan op de begane grond in een portiek met drie woonlagen. De brand veroorzaakte veel rook waardoor de portiek onder de rook kwam te staan. De rookmelder in de woning op de derde verdieping werd hierdoor geactiveerd. Nadat de bewoners van deze woning hierdoor wakker werden gemaakt hebben zij door de rook in de portiek hun woning verlaten.

De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatsen om eventueel de overige woningen te ontruimen. Bij aankomst was de brand vrij beperkt en werd door de brandweer snel uitgeblust waardoor een verdere ontruiming van het gebouw niet nodig was. De brandweer heeft na afloop met een rookventilator de portiek geventileerd.

De bewoners van de derde verdieping hebben bij het verlaten van de woning rook ingeademd en kregen daardoor klachten aan de luchtwegen. De man, vrouw en kind zijn met twee ambulances vervoerd naar twee verschillende ziekenhuizen in Den Haag. De schade bleef beperkt tot wat brandschade op de begane grond en rookschade in de woning op de derde verdieping.