Ministerie van Defensie

20-01-2008 17:29

TAEKWONDOKA GREEVINK PAKT ACHTSTE NATIONALE TITEL

Landmachtluitenant Ferry Greevink is dit weekeinde voor de achtste keer Nederlands kampioen taekwondo geworden.

Het lid van de Defensie Topsportselectie klopte in de finale van het nationaal kampioenschap in Nijmegen Naziem Akabbouz met liefst 8-1. Met deze alleszeggende score bevestigde Greevink zijn goede vorm uit de wedstrijden in de aanloop naar de eindstrijd. Daarin versloeg hij Maikel Rechart, de latere nummer drie van het eindklassement, met 8-2 en Michael Biemans met 7-1. Greevink kwam uit in de klasse boven 84 kg.

Hoewel de uitslagen van zijn wedstrijden anders doen vermoeden, kon Greevink zich met moeite voor het nationaal kampioenschap motiveren. Dat kwam zonder twijfel door de tegenvaller die hij vorige week moest incasseren. Toen hoorde hij dat hij niet mag deelnemen aan het Europees kwalificatietoernooi, op 26 en 27 januari in Istanbul.

Daardoor nog steeds teleurgesteld verklaarde Greevink de nationale titel weliswaar âmooi meegenomenâ te vinden, maar dat die niet opweegt tegen het missen van een ticket voor Istanbul. Overigens gaat hij komende zomer evenmin naar de Olympische Zomerspelen in Beijing.

Greevink, sportmarketingdeskundige bij de Sectie Werving en Communicatie van 11 Luchtmobiele Brigade,wacht op 23 en 24 februari in Eindhoven opnieuw een krachtproef. Dat is het internationaal hoog aangeschreven Dutch Open.