Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- 4 mei 2007

Bidden met open handen in Week van Gebed 2008

Driebergen - Aan het begin van het jaar leggen christenen uit allerlei kerken het nieuwe jaar en alles wat hen bezighoudt in Gods handen. In 2008 is het thema van de Week van Gebed en Nationale Gebedsdag 'Bidden met open handen'. De EA roept christenen op om zich in dankzegging, aanbidding en verwachting uit te strekken naar God om van Hem te ontvangen maar ook naar de medemens in nood om uit te delen. De Week van Gebed vindt plaats van 20 tot en met 26 januari voorafgaand door de Nationale Gebedsdag op zaterdag 19 januari.

Naar verwachting honderden kerken, jeugdgroepen en scholen zullen deze week hun handen in gebed uitstrekken naar God en naar de mensen om zich heen. In gebed en overdenking zullen zij zich laten leiden, aansporen en inspireren door de handen van Jezus. De Evangelische Alliantie ondersteunt hen met gebedsmaterialen die een handvat vormen om in deze week persoonlijk, in het gezin of als groep met het thema aan de slag te gaan. Het thema wordt voor zowel volwassenen, kinderen als jongeren uitgewerkt in aparte gebedsfolders. Naast gebedsfolders en ander ondersteunend materiaal zoals een kinderwerkpakket is er ook een handleiding beschikbaar. Hierin is onder meer een opzet voor een themadienst opgenomen.

De Nationale Gebedsdag zal in 2008 voorafgaan aan de Week van Gebed. In 2007 kwamen in 10 steden honderden mensen bij elkaar om te bidden voor onder meer politiek en samenleving, de kerk, Israël en de wereld. Naar verwachting zal dit aantal in 2008 verder doorgroeien. Tijdens deze dag staat gebed centraal maar er is ook ruimte voor korte toespraken en samenzang. Voor kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar is er in de meeste plaatsen een eigen bijeenkomst. Jongeren worden uitgedaagd in hun woonplaats hun eigen jongerengebedsavond te organiseren.

Meer informatie komt in de tweede helft van 2007 beschikbaar op de websites www.weekvangebed.nl en www.nationalegebedsdag.nl. De gratis informatie- en bestelfolder van de Week van Gebed kunnen vanaf september besteld worden bij de EA via het telefoonnummer 0343-524272 of op www.ea.nl.

EINDE PERSBERICHT www.ea.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wim Althuis, tel. 0343-513693 of wim@ea.nl.


---- --