Politie Limburg-Noord

Politie houdt 6 dronken chauffeurs aan

Datum: 20-01-2008
Tijd bericht: 09:14
Plaats: District Venray
De politie heeft tijdens een alcoholcontrole in de nacht van vrijdag op zaterdag in totaal 6 dronken chauffeurs aangehouden in Horst, Gennep en Venray. Zij kregen rijverboden opgelegd tussen de 1 en 10 uur. Van 1 Poolse man werd het rijbewijs ingevorderd. De politie heeft in totaal 1000 automobilisten gecontroleerd.

De controles werden gehouden in Horst op de rotonde Meldersloseweg/Stationsstraat/Venloseweg tussen 20.30 en 22.15 uur. Vervolgens heeft de politie de controles verplaatst naar Well op de rotonde N271/N270 tussen 22.45 en 00.30 uur. Tenslotte werd er nog gecontroleerd in Venray op de rotonde Leunseweg/Zuidsingel tussen 1.15 en 03.00 uur. Aan de controle werkten 29 politieagenten mee waaronder de Vreemdelingenpolitie en het Verkeershandhavingsteam.

Flyers in Poolse taal
De politie geeft hoge prioriteit aan de controles op het gebruik van alcohol achter het stuur. Veel ongelukken in het verkeer zijn te wijten aan alcoholgebruik. Daardoor vallen elk jaar veel doden en gewonden en is de materiële schade enorm. Om ook de Poolse bestuurders met deze boodschap te bereiken, heeft de politie afgelopen week flyers in de Poolse taal verspreid naar onder meer uitzendorganisaties en andere werkgevers. Daarnaast kregen alle Polen, waarbij tijdens de alcoholcontrole een blaastest is afgenomen, de flyer uitgereikt. Op deze manier wil de politie gerichte voorlichting geven aan deze groep burgers. Ze waarschuwt voor het gevaar van het gebruik van alcohol in relatie tot het deelnemen aan het verkeer. In de flyer staat als waarschuwing dat overtreders de kans lopen op een behoorlijk hoge boete. Maar dat ook een gevangenisstraf of het ongeldig verklaren van het rijbewijs een straf is die regelmatig wordt opgelegd. Zij worden opgeroepen om het verkeer veiliger te maken door niet te rijden als ze gedronken hebben.

Van de 6 dronken chauffeurs die werden aangehouden had 1 de Poolse nationaliteit. In totaal werd van ongeveer 20 Polen een blaastest afgenomen.

Controle Vreemdelingen Politie
Aan de actie nam ook de Vreemdelingen Politie deel. Zij hebben in totaal van 28 personen de verblijfsdocumenten gecontroleerd. Het betrof 27 personen met de Poolse nationaliteit en 1 met de Bulgaarse nationaliteit. De papieren bleken allemaal in orde.